Matchverslag 16/11/2013: VK ‘t Gareel A – Eendracht 1-2

Na 4 nederlagen op rij en een door het regenweer afgelaste speeldag kon de honger naar puntengewin bij ‘t Gareel A niet groter zijn. De thuisploeg vocht voor wat het waard was en in de 2e helft was het veruit de betere ploeg, maar in de slotminuut slikte het opnieuw een ongelukkige tegentreffer en bleef met lege handen achter.

Coach Peter kon opnieuw niet rekenen op doelman Jimmy, vets-doelman Enrico moest opnieuw inspringen. Mika behield zijn stek op de libero, ouderdomsdeken Stef schoof door naar het middenveld, Sam en Glenn bevolkten de flanken, Dries Lambin en Jan Meeremans liepen in de spits. ‘t Gareel startte met veel goeie wil en drang naar voren, maar al na 10 minuten kreeg het een mokerslag te verwerken toen een bezoekende middenvelder met een zondagsschot Enrico vanop afstand verraste. ‘t Gareel trachtte krampachtig de bakens te verzetten, was gevaarlijk, maar vaak was het net niet. Zo konden Glenn, Dries Lambin en Jan Meeremans hun acties niet met een doelpunt afronden. De grootste kans was voor Sam, nadat hij een aan iedereen voorbij rollende voorzet van Mats in 1 tijd overnam, maar de doelman kon zijn inzet met de voet afblokken.

Bij de rust werd het geloof in een goed resultaat er door Peter ingepraat, en ‘t Gareel toonde meer lef en wilskracht, discipline, dedication and friendship. Duels in het middenveld werden door Steven en Stef sneller gewonnen, op de flanken brachten Glenn en Sam wat meer acties en diepgang, dit resulteerde in langdurig kamperen op de Eendracht-helft. Jan Meeremans zorgde voor wat gevaar vooraan, en ‘t Gareel dwong een resem hoekschoppen af. Toen Sam er 3 op rij mocht nemen, kreeg ‘t Gareel kans op kans. De 2 Jannen konden elk een keertje op doel koppen, maar telkens kon een Eendracht-verdediger redding brengen. Na een actie met Dries Lambin en Glenn kon Steven Rawoe van dichtbij naar een bijna leeg doel trappen, maar opnieuw lag er een verdediger op de lijn in de weg.

Met de inbreng van Pieter had ‘t Gareel een extra wapen erbij dankzij zijn verre inworpen. Eerst kwam Jean ondanks zijn schoenmaat 47 een tip te kort om een door Dries doorgekopte bal in doel te tikken. Het doelpunt van de verlossing viel een 7-tal minuten voor tijd toen Jan Meeremans opnieuw na een door Dries doorgekopte inworp van dichtbij kon binnentikken. 1-1, en de ban was eindelijk gebroken voor Jan, die vorig jaar bijna topschutter werd. ‘t Gareel wilde nog op zoek naar de 3 punten, maar in de slotfase was daardoor ook de organisatie zoek en Eendracht kon in de slotminuut nog eens counteren. Enrico neutraliseerde in 1e instantie het gevaar, maar Mika en Jean kregen de bal niet weg, integendeel, Jean trapte de bal pal tegen het hoofd van een Eendracht-speler die kwam inlopen, en de bal carambolde voorbij Enrico over de doellijn. Opnieuw een dramatisch einde voor een moedig Gareel, dat na 5 nederlagen op rij, waarvan de laatste 4 eigenlijk allemaal tegen ploegen waar het in sé ni tegen zou verliezen, in zeer nauwe schoentjes zit. Volgende zaterdag op bezoek bij Pot Agé krijgt het een laatste kans om voor de mosselkermis nog punten te vergaren.

Opstelling: Eric Decoen, Mickael Splingard, Jan Ceusters, Mats Debraekeleer (55′ Yorik Deroo), Robbe Smulders (36′ Axel Geerts), Steven Rawoe, Stef Mattens (50′ Pieter Tiebout), Glenn Dobbelaere (65′ Mike Di Rella), Sam Moureau, Dries Lambin, Jan Meeremans.

Doelpunten: 10′ x 0-1, 62′ Jan Meeremans 1-1, 69’ x 1-2.