Matchverslag 23/11/2013: Pote Agé Jette A – VK ‘t Gareel A 5-0

De laatste wedstrijd van ‘t Gareel voor de mosselkermis draaide uit op een sisser. ‘t Gareel kwam op het kunstgrasveld in Jette in alle linies te kort om aanspraak te maken op puntengewin. De bezoekers kregen finaal een forfaitscore aangesmeerd en dropen gedesillusioneerd af.

‘t Gareel opende sterk. Pieter, die de geblesseerde Glenn verving, zette zich door op rechts, en zijn gevaarlijke voorzet ging aan iedereen voorbij, maar Sam pikte de bal op links op en zette de bal terug voor waar Dries de scherpe voorzet net niet kon beroeren. Jammer genoeg zakte ‘t Gareel volledig weg. Ze werden weggetikt op het middenveld, en kon zelf zelden langer dan 5 seconden balbezit houden. Pote Agé zette het technisch meesterschap om in doelkansen, stand-in doelman David Beier moest vol aan de bak, en de ‘t Gareel stond paniekerig te verdedigen.

De 1-0 viel na een fase waarbij ‘t Gareel de bal niet weg kreeg, niet de eerste keer dat er zo een doelpunt uit de lucht valt. Axel, die de afwezige Robbe verving op linksachter, en Sam liepen elkaar in de weg om de bal weg te trappen, Pote Agé schakelde om en notabene de kleinste man op het veld, de rechtsvoor die op nieuwbakken Rode Duivel Bakkali leek, tot vlak voor de aftrap met muziek in de oren liep, en tijdens de wedstrijd ritmisch verder dartelde, kopte de 1-0 van dichtbij voorbij David. ‘t Gareel kon geen vuist maken. 1 keer kon Steven na een doorsteekpass van Sam door de plaatselijke verdediging snijden, maar hij kon niet tot een schot komen.

Pote Agé drukte door en ‘t Gareel kon niet uitvoetballen. Na opnieuw snel balverlies en een dito doorsteekpass stond Axel verkeerd en zijn tegenstander kon op David Beier af, die de aanvaller onorthodox tegen de grond werkte. Strafschop en geen kaart voor David, die op de koop toe de strafschop die door de plaatselijke doelman Fred werd opgeëist, kon afweren en zo ‘t Gareel in de wedstrijd hield. Het kon een kantelmoment zijn in de wedstrijd en in het seizoen, en ‘t Gareel sleepte zich met een 1-0 achterstand naar de rust.

Met goeie moed startte ‘t Gareel aan de 2e helft, maar een dikke 5 minuten later was de wedstrijd over. 2 snelle prikken van Pote Agé leverden evenveel doelpunten op, en met 3-0 was de wedstrijd gespeeld. Dries en Jan Meeremans trachtten vooraan de bakens te verzetten, Sam kreeg na een slecht weggewerkte bal zelfs een open kans om op doel te besluiten, maar een slechte en overbodige controle kostte hem en ‘t Gareel een tegentreffer. Even later maakte de nr 11 van Pote Agé met een intikker van dichtbij uit een hoekschop de 4-0.

Opnieuw kreeg Sam na samenspel met Dries een kans op een eerreddende treffer, maar hij trapte op de doelman. Een illustratie van hoe moeilijk ‘t Gareel kan scoren, met 8 doelpunten uit 10 wedstrijden. Vlak voor tijd leidde een slechte terugspeelbal van Mika de 5-0, en werd het mes nog dieper in de wonde gedrukt. ‘t Gareel kan volgend weekend met de mosselkermis de acute degradatiezorgen even vergeten, maar staat vanaf december voor de zware opdracht om uit de kelder van 2e afdeling te geraken.

Opstelling: David Beier, Mika Splingard, Jan Ceusters, Mats Debraekeleer, Axel Geerts, Stef Mattens, Steven Rawoe, Pieter Tiebout (56′ Yorik Deroo), Sam Moureau, Dries Lambin, Jan Meeremans.

Doelpunten: 12′ x 1-0, 37′ x 2-0, 40′ x 3-0, 55′ x 4-0, 67’ x 5-0.