Matchverslag 7/12/2013: De Leeuwerik – VK ‘t Gareel A 0-1

De eerste speeldag na de geslaagde mosselkermis leverde ‘t Gareel een 1e overwinning op in 7 speeldagen. In een faire maar felbevochten wedstrijd kwam ‘t Gareel met een gelukje op 0-1 en gaf de voorsprong dit keer niet meer uit handen.

Coach Peter werd vorige week met succes geopereerd aan de knie en mag hoop koesteren om dit seizoen nog in actie te komen. Tot dan staat hij voor de niet te onderschatten opdracht ‘t Gareel A in 2e afdeling te houden. Hij moest het – buiten zichzelf – voor de wedstrijd in Alsemberg, op een terrein waar ‘t Gareel zelden punten oogst, stellen zonder Dries Deconinck, Axel, GlennĀ en Mats. Hij kon wel op doelman Jeremy rekenen, en dat scheelt meteen een slok op een borrel. Met een licht gewijzigd tactisch concept en een gepimpte wedstrijdmentaliteit trok ‘t Gareel ten strijde en was in de aanvangsfase de betere ploeg, zette druk naar voren, won duels op het middenveld en was vaak 1e op de 2e bal.

Jean kon op een hoekschop van Sam zijn kopbal niet goed richten en wat later ontfutselde Sam zelf de bal van een verdediger, trok richting Leeuwerik-doel, maar trapte iets te overhaast met de linker binnen het bereik van de doelman. ‘t Gareel moest na een krachtenslopend begin toch achteruit, en Leeuwerik nam over. Het resulteerde in 1 grote kans, toen Jeremy gehinderd door 2 aanvallers een hoekschop niet ver weg kon boksen, maar in de nabeurt met een prachtsave de bal uit de benedenhoek ranselde, en zo een gemaakt doelpunt verijdelde. ‘t Gareel herademde, vond opnieuw diepte bij Dries en een sterk spelende Jan Meeremans. Na samenspel van deze laatste 2 legde Dries breed tot bij Steven, die in 1 tijd trapte. Het schot was zeker houdbaar, maar de bal ontglipte de plaatselijke goalie, en die botste achter hem voorbij de doellijn vooraleer hij hem kon wegslaan, 0-1, en dame fortuna lachte voor een zeldzame keer ‘t Gareel toe.

Een domper was dat libero Stef zich onmiddellijk na dat doelpunt bij een duel blesseerde en vervangen moest worden. Nieuwkomer Kevin mocht vooraan invallen, Sam schoof naar de liberopositie. Even daarna was het rusten geblazen. ‘t Gareel kwam in de 2e helft vaker onder druk, backs Yorik en Mika weerhielden hun rechtstreekse tegenstander met handen en voeten om door te breken. Doelman Jeremy neutraliseerde de schoten uit de 2e lijn met verve. ‘t Gareel kreeg in de 2e helft meer ruimte om uit te breken, maar sprong hier onzorgvuldig mee om. In verdedigend opzicht gooiden de spelers er letterlijk en figuurlijk het hoofd voor. Zo weerstond ‘t Gareel de druk op het einde van de wedstrijd en pakte het na een 0 op 18 eindelijk nog eens punten. Hopelijk zit de trein hiermee op de rails, zodat de ploeg de volgende weken de nodige punten kan verzamelen om uit het degradatieslop te geraken.

Opstelling: Jeremy Vekeman, Yorik Deroo, Stef Mattens (30′ Kevin Raemdonck), Jan Ceusters, Robbe Smulders (46′ Mike Di Rella), Mickael Splingard, Pieter Tiebout, Steven Rawoe, Jan Meeremans, Sam Moureau, Dries Lambin.

Doelpunten: 29’ Steven Rawoe 0-1.