Matchverslag 11/01/2013: Lembeek A – VK ‘t Gareel A 1-2

Na 3 nederlagen op rij met het kleinste verschil betekende de verplaatsing naar Lembeek een ultieme kans om zich van de rode lantaarn te ontdoen. In een niet hoogstaand rechtstreeks degradatieduel greep ‘t Gareel de laatste strohalm in de operatie redding en nam de 3 punten mee naar huis.

Om de enkelblessure van Dries Lambin op te vangen toverde coach Peter, in wie het Gareel-bestuur zijn vertrouwen deze week bevestigde, een konijn uit de hoed, met name Nicolas, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap kwam. Ook doelman Jeremy was ditmaal beschikbaar. Mats, uitgeschakeld door een knieblessure, werd op rechtsachter vervangen door Sam. Ook Robbe (rug) en Peter (knie) zijn nog langdurig uitgeschakeld, maar uit de ziekenboeg recupeerde ‘t Gareel wel topschutter Dries Deconinck, die op de bank begon.

‘t Gareel was de betere ploeg in de beginfase, onder impuls van Nicolas, maar vooral Jan Meremans was een beetje ongelukkig in de afwerking, 2 maal kwam hij toevallig in een goeie positie om te scoren. Axel kwam het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot ging nipt voorlangs. Lembeek A herstelde het evenwicht en werd gevaarlijker, libero Stef en doelman Jeremy neutraliseerden echter alle gevaar. Op een hoekschop van Axel kopte Jean de 0-1 binnen. ‘t Gareel had het in de laatste fase van de 1e helft lastig, maar haalde de rust met 0-1. Net voor de rust kroop het door het oog van de naald, toen Mika balverlies leed op de eigen 16, maar Stef blokte met een messcherpe tackle het schot van de Lembeek-spits af.

Te kort na de rust kreeg ‘t Gareel af te rekenen met tegenslag. Toen na een mindere uittrap van Jeremy een doorsteekpass van de nr 10 Lembeek ondanks een been van Stef bij de verdacht vrijstaande plaatselijke kleurling met het nummer 8 terecht kwam, trapte die kurkdroog de 1-1 binnen. Na de inbreng van Dries Deconinck werd ‘t Gareel zelf opnieuw gevaarlijk. In samenspel met Nicolas draaide hij de plaatselijke defensie dol, en creĆ«rde ‘t Gareel kans op kans, wat ‘t Gareel de afgelopen weken niet kon. Zowel Nicolas en Dries haalden de achterlijn, maar de pass achteruit kwam er telkens net niet uit.

Toen Nicolas op links echter opnieuw een paar mensen in de wind zette, kon hij de bal nog voorbrengen, en Jan Meeremans stond op de juiste plaats om de 1-2 binnen te tikken. ‘t Gareel vocht voor elke morzel grond en kwam nog 1 keer goed weg, toen een voorzet door een opgerukte Lembeek-verdediger net naast werd gekopt. ‘t Gareel wipt door deze levensbelangrijke winst over Lembeek A en Buizingen A heen, maar staat de komende weken nog voor een zware opdracht om uit de degradatiezone weg te geraken.

Opstelling: Jeremy Vekeman, Stef Mattens, Jan Ceusters, Sam Moureau, Yorik Deroo, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Pieter Tiebout (55′ Erik Jacobs), Axel Geerts (46′ Dries Deconinck), Nicolas Slagmulder, Jan Meeremans (60′ Mike Di Rella).

Doelpunten: 20′ Jan Ceusters 0-1, 45′ x 1-1, 58’ Jan Meeremans 1-2.