Matchverslag 01/02/2014: VK ‘t Gareel A – Davidskornuiten 2-1

Nadat ‘t Gareel vorige week op Dilbeek mede door een onreglementair doelpunt van de thuisploeg verloor met 3-2, stond met de thuiswedstrijd tegen Davidskornuiten een belangrijke match voor de deur. Ondanks de nederlaag had ‘t Gareel wel vertrouwen geput uit de prestatie tegen Dilbeek, en waren de spelers vastbesloten revanche te nemen voor de nipte nederlaag in de heenwedstrijd in Dworp.

Peter miste met doelman Jeremy, libero Stef, verdedigers Jean, Mika en Robbe (langdurige blessure) een volledige afweergordel. Daar bovenop liggen op het middenveld Peter zelf en Dries Lambin nog in de lappenmand. Eric Decoen depanneerde opnieuw in doel, Sam fungeerde als libero, Wannes speelde als vanouds als voorstopper, Pieter speelde als rechtsachter, Yorik zoals al een paar weken linksachter. Gelukkig manifesteerde Jasper zich als een aanwinst op het middenveld, en kon die samen met Jan Meeremans spits Dries Deconinck steunen. Steven Rawoe had een ondankbare schaduwopdracht op de Dworpse kleurling te vervullen, maar vervulde die met verve.

De eerste helft was saai, geen van beide ploegen kreeg een goeie kans bij elkaar gevoetbald. ‘t Gareel kwam wel vaker onder druk doordat Davidskornuiten de ruimte tussen de linies goed benutte, maar hun speerpunt Ronny werd mede door de secure verdediging niet in stelling gebracht. Peter kon niet tevreden zijn over het geleverde spel in de 1e helft, en stuwde ‘t Gareel naar voren. Glenn en Nicolas kwamen op de flanken Mike en Axel vervangen. ‘t Gareel nam in de 2e helft de wedstrijd meer in handen, maar toch leek het opnieuw fout te lopen. Enrico kon een terugspeelbal van Glenn onvoldoende ontzetten, de linkermiddenvelder van Davidskornuiten kon aanleggen, de bal week af op de schouder van Sam en verdween boven de verraste Enrico in doel, 0-1.

Zo vaak al verloor ‘t Gareel dit seizoen met het kleinste verschil, zo vaak dat het went en er geen mentale klap meer volgt. De thuisploeg ging gewoon op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er ook. Wannes vond met een vrije trap vanop de middellijn Jasper, die zich doorzette op links, de bal voor bracht, waar Jan Meeremans met een fluwelen baltoets de bal met een mooie curve in de verste hoek deponeerde. ‘t Gareel was overgeschakeld op man op man, en ging door op het elan. 10 minuten voor tijd deed Nicolas wat hij een paar weken tegen Lembeek ook al deed, namelijk ‘t Gareel naar de overwinning loodsen. Met zijn typische kapbeweging maakte hij zich vrij en loste een droge knal met links in de bovenhoek, 2-1.

‘t Gareel speelde de wedstrijd volwassen uit en hield de 3 punten thuis, voor de eerste keer sinds de thuiswedstrijd tegen Hondzocht op speeldag 4. Hondzocht is meteen ook de tegenstander van volgende zaterdag. Met een positief resultaat op het archislechte terrein in Tubize kan ‘t Gareel de andere 3 overgebleven degradatiekandidaten achter zich houden en de laatste rechte lijn van operatie redding inzetten.

Opstelling: Eric Decoen, Sam Moureau, Wannes Monteyne, Pieter Tiebout, Yorik Deroo, Steven Rawoe, Jasper Vastiau, Jan Meeremans, Mike Di Rella (36′ Glenn Dobbelaere), Axel Geerts (36′ Nicolas Slagmulder), Dries Deconinck.

Doelpunten: 48′ x 0-1, 55′ Jan Meeremans 1-1, 60’ Nicolas Slagmulder 2-1.