13/09/2014: Pote Agé Jette A – VK ‘t Gareel A 5-1

‘t Gareel A stond voor een lastige verplaatsing naar Pote Agé. Met een door personeelsproblemen verzwakt elftal verkocht ‘t Gareel zijn huid duur, maar ging in de 2e helft met de billen bloot en kreeg het net als vorig seizoen finaal 5 goals om de oren.

Deze week was het voor coach Peter puzzelen om überhaupt een elftal op de been te krijgen. Door blessures (Stef, Dieter, Wannes, Glenn) en vakanties en andere verplichtingen (Jasper, Mats, Jan Meeremans, Pieter) miste da A-ploeg zowat een half basiselftal. Dries Lambin keerde terug uit schorsing, en Kevin mocht aan zijn eerste competitiematch in 2,5 jaar starten bij de A-ploeg. Veteranen Rikke Jacobs en Koen depanneerden respectievelijk op rechtsachter en in de spits. De jongste telg uit de Debraekeleer-clan, Anton, trok flink zijn streng op linksachter. Jan Ceusters keerde terug centraal achterin naast en voor libero Sam. Laatkomer Robbe zou de 2e helft spelen. Peter gaf zijn geïmproviseerd team de nodige consignes mee en opteerde voor een compact verdedigend blok, omdat het te vrezen viel dat de technisch vaardige thuisploeg net als vorig seizoen de ballen telkens in de gegeven ruimte tussen de linies zou spelen. De dubbele oversteekpass moest vermeden worden, maar bij de aftrap, die de gehaaste ref 10 minuten eerder liet plaatsvinden, waren de spelers er nog niet uit wat daar nu net mee bedoeld werd.

‘t Gareel onderging de wedstrijd, maar hield de linies zoals gevraagd goed gesloten, zodat Pote Agé vergeefs de defensie aftastte op zoek naar gaten. ‘t Gareel moest wel een aantal hoekschoppen weggeven, maar liep geen verdere averij op. Jammer genoeg lagen positionele fouten aan de basis van de 1-0 die op het kwartier eigenlijk uit de lucht kwam vallen. De kleine bedrijvige nummer 13 dook binnendoor bij Rikke, Sam kwam net te laat en doelman Yorik veel te vroeg (het is aan de vrouwelijke lezers om te bepalen wat men het ergst vindt) uit zijn doel, en met de tip tikte hij de bal tussen beider benen binnen. Een spijtige opdoffer voor ‘t Gareel, dat daarna wel beter in de match kwam en het balbezitpercentage opkrikte. Koen slaagde erin om vooraan de bal wat meer bij te houden, zodat de driehoek Steven-Kevin-Dries Deconinck achter hem meer aan voetballen toe kwam. De goed doorgelopen Axel zag zijn voorzet in extremis afgeblokt. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Jean uit de kluts de bal voor de voeten, maar hij tikte de grote kans op 1-1 naast. Met de rust in zicht nam Pote Agé opnieuw over. Hun libero met het nummer 7 legde zijn passes over grote afstanden zo op de stropdas van zijn medespelers neer, en de Gareel-defensie kreunde zich naar de rust.

Na de rust drukte Pote Agé onmiddellijk door, maar ‘t Gareel hield de thuisploeg uit de 16 meter, en dwong hen om vanop afstand te schieten. Het jammere van de zaak was dat de nr 7 zijn kans greep om vanop 30 meter uit te halen. Yorik zag de bal boven zijn handen in het doel vliegen: 2-0 en opnieuw een vermijdbaar doelpunt. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar dat was buiten de waard, Dries Deconinck, gerekend. Die achtte het moment voor zijn befaamde klasseflits gekomen en ondernam vanaf de aftrap een poging richting doel. De bal viel perfect achter de doelman onder de lat binnen: 2-1, en ‘t Gareel zat opnieuw in de wedstrijd dankzij dit enig mooie doelpunt. Ondertussen was Robbe op rechtsachter de vermoeide Rikke (die net als Sam nog de veteranen aan de overwinning zou gaan helpen achteraf) komen vervangen, maar die kende een ongelukkige start. De nr 10 van Pot Agé verraste hem met een dubbele schaarbeweging (was het misschien deze die Peter bedoelde?), Robbe haalde hem onnodig neer net binnen de 16 en strafschop voor Pote Agé, die door de nr 7 proper in het zijnetje werd getrapt.

Na de 3-1 was het vat een beetje af voor ‘t Gareel. De sterke nr 5 van Pote Agé blufte op een lange bal van achteruit Sam af, en tikte de bal voorbij de uitgelopen Yorik, en een doorgelopen aanvaller van Pote Agé tikte de bal over de lijn, 4-1. Op een zeldzame tegenstoot over rechts via Dries Lambin, sneed Dries Deconinck naar binnen en mikte de bal met links net naast de kooi. In de slotfase zag Jean zich bij een uitbraakpoging gestuit, de aalvlugge nr 13 glipte tussen de defensie door en trapte de bal opnieuw tussen de handen van Yorik binnen. Op het einde van de rit is de 5-1 een zwaar verdict voor een niet eens onaardig georganiseerd en bij vlagen aardig voetballend Gareel. Volgende week recupereert ‘t Gareel een paar spelers, maar staat er opnieuw een zware verplaatsing naar Dilbeek op het programma.

Opstelling: Yorik Deroo, Sam Moureau, Jan Ceusters, Erik Jacobs (45′ Robbe Smulders), Anton Debraekeleer, Steven Rawoe, Kevin Deconinck, Dries Lambin, Axel Geerts, Dries Deconinck, Koen Groslot.

Doelpunten: 15′ x  1-0, 50′ x 2-0, 51′ Dries Deconinck 2-1, 55′ x 3-1, 60′ x 4-1, 65’ x 5-1.