20/09/2014: Dilbeek – VK ‘t Gareel A 4-2

Na de ruime nederlaag bij Pote Agé trok ‘t Gareel met goeie moed naar Dilbeek, opnieuw een titelkandidaat. ‘t Gareel vocht voor wat het waard was en knokte zich in de 2e helft terug naar 2-2, maar verloor uiteindelijk verdiend met 4-2.

Dilbeek is al jaar en dag 1 van de toonaangevende ploegen in 2e afdeling B. Niet in geringe mate wordt hun prima voetbal gestuurd door de input van maar liefst 4 Brazilianen. Elk jaar gijpen zij al dan niet moedwillig naast de promotie. De wedstrijd begon met een halfuur vertraging door de desorganisatie met de jeugdwedstrijden van moederclub Groot-Dilbeek. Uiteindelijk werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld, wat in de kaart van de technisch vaardige thuisclub speelde. Coaches Braeke en Peter konden 13 volwaardige A-spelers op het wedstrijdblad plaatsen. Jasper keerde terug op linksachter (Anton werd rechtsachter), Jan Meeremans in de spits, dit in de plaats van depanneurs van vorige week, Rikke Jacobs en Koen. De rest van de ploeg bleef behouden. Mats en Robbe startten op de bank.

‘t Gareel speelde vanuit een gesloten organisatie en dit lukte aanvankelijk goed. De Braziliaanse nummer 11 Italo was de bedrijvigste thuisspeler, en hij werd vooral door kilometervreter Steven met alle middelen aan banden gelegd. Doordat hij uit het middenveld werd weggetrokken, moest comeback kid Kevin samen met Dries Deconinck het middenveld beredderen, en dit lukte wonderwel. ‘t Gareel kon de schade beperken tot een aantal hoekschoppen. In tegenstelling tot vorige week kon ‘t Gareel geregeld uitbreken. Vooral Dries Lambin had mogelijkheden op de rechterflank (de 2e helft zou Dilbeek dit oplossen door een jonge versie van Roberto Carlos in te brengen). Na 1 van die counters kreeg Dries Deconinck de bal, sneed naar binnen en knalde droog met links binnen, 0-1.

Dilbeek was even het vertrouwen kwijt, maar lang hield ‘t Gareel het momentum niet vast. De 1-1 viel uit de kluts, ‘t Gareel kreeg een voorzet niet weggewerkt, een nieuw voorzet-schot van een Dilbeek-speler leek voorlangs te gaan, maar de plaatselijke kleurling zette er een voet tegen, 1-1. Ook deze tussenstand kon ‘t Gareel niet vasthouden. Steven stopte Italo af door middel van een overtreding, de Braziliaan ging zelf achter de bal staan en viseerde met rechts de korte bovenhoek, doelman Yorik kon de bal afweren maar bokste die tegen de lat, en de bal verdween achter hem in doel, 2-1, net voor de rust. Kort na de rust maakte een Dilbeek-verdediger een onnodige overtreding in de rug van Jan Meeremans, en de ref floot een strafschop. Dries Deconinck zette zich achter de bal en trapte de 2-2 binnen. Dries Deconinck is met de 3 goals in 3 wedstrijden tot nu toe de enige Gareel-speler die het net wist te vinden.

Dilbeek drukte ‘t Gareel, dat de bal niet meer in de ploeg kon houden, helemaal weg. Ze tikten de bal lustig rond tussen de middellijn en de 16, waar ‘t Gareel pal stond. De ene achter de andere gevaarlijke voorzet werd richting de 2e paal getrapt, telkens was er een Braziliaan in de buurt, maar telkens kon ‘t Gareel ademhalen wanneer de bal naast ging. Elke doeltrap leverde echter opnieuw balbezit voor Dilbeek op, en je voelde dat de bezoekers dit niet konden volhouden. Uiteindelijk kwam er toch ruimte centraal voor Dilbeek om vanuit de 2e lijn te schieten, en zowel de 3-2 als de 4-2 vielen uit een hard afstandsschot. Het toont meteen ook aan dat Dilbeek een complete ploeg heeft die wanneer de technische virtuositeit geen doelpunt oplevert, ze een plan b in huis hebben om te scoren. 9 tegendoelpunten in 2 wedstrijden is te veel voor ‘t Gareel, en volgende week wacht een belangrijke thuiswedstrijd tegen Hondzocht, de huidige… nummer 1 in het klassement.

Opstelling: Yorik Deroo, Sam Moureau, Jan Ceusters, Anton Debraekeleer, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin Deconinck, Dries Lambin, Axel Geerts (50′ Robbe Smulders), Dries Deconinck, Jan Meeremans (55′ Mats Debraekeleer).

Doelpunten: 15′ Dries Deconinck 0-1, 25′ x 1-1, 32′ x 2-1, 40′ Dries Deconinck 2-2, 52′ x 3-2, 60’ x 4-2.