25/10/2014: VK ‘t Gareel A – Nissan Essenbeek A 2-4

Na een week van bezinning, en met het voetballoze allerheiligenweekend in het verschiet, wilde ‘t Gareel de thuiswedstrijd tegen Essenbeek aanwenden om een eerste overwinning te boeken. Het zag er voor de thuisploeg even goed uit, maar een 2-0 voorsprong werd snel uitgewist. In de 2e helft was ‘t Gareel te zwak, en slikte het opnieuw een pijnlijke nederlaag.

Coaches Braeke en Peter opteerden voor onderstaande basisopstelling:

Opstelling vs Essenbeek

In de 1e helft was ‘t Gareel doorlopend baas op het iets kleinere 2e terrein van Negenmanneke. Al vroeg werd de dadendrang beloond, toen Jasper, voor het eerst op de ’10’, met een fraaie baltoets van buiten de 16 de bezoekende doelman wist te lobben. Het geluk van ‘t Gareel kon niet op, toen wat later Sam op rechts zijn man aftroefde, en de bal vanop de flank aan de 1e paal binnen trapte, waar de totaal uit positie gelopen doelman  de bal niet meer uit zijn netten kon houden. Essenbeek zette daar in 1e instantie weinig tegenover, maar hun bonkige spits Mike woog wel stevig op de thuisverdediging.

Uit het niets viel dan toch de 2-1. Een vrije trap vanop de zijkant werd door een vrijstaande Essenbeek-speler in doel verlengd. ‘t Gareel ging op zoek naar een 3e doelpunt, en verdiende dat ook. Sam kon na een doorgekopte bal alleen op doel afstormen, maar werd door de laatste verdediger van de sokken gelopen, een zuivere rode kaart, maar de scheidsrechter liet na om te fluiten. Uit een hoekschop van Sam kon Steven vrij inkoppen, maar een Essenbeek-verdediger sprong zijn doelman bij en kopte de bal weg op de lijn. Even later sloeg het noodlot toe, na een uittrap van Yorik kwam de bal snel terug, libero Stef miste zijn controle, en Essenbeek-spits Mike stond achter hem nog op de bus te wachten, en trapte de 2-2 binnen.

Bij de rust werd Jean vervangen door Glenn, Kevin schoof een rij achteruit, Jasper naar links en Jan Meeremans naar binnen. Die laatste werd door Sam met een listig balletje in de rug van de verdediging aangespeeld, hij omspeelde de doelman en had de bal maar binnen te trappen, maar de teruggekeerde verdediger gleed zijn poging nog uit doel. Na een door Glenn kort genomen hoekschop draaide Sam de bal over de doelman, maar zijn poging stierf op de lat.

Jammer genoeg genoeg zakte de thuisploeg hierna net als 2 weken geleden tegen Saintoise helemaal weg. Op het middenveld werden de duels verloren, Jasper verdween uit de wedstrijd en ‘t Gareel werd bij gebrek aan balvastheid voorin terug gedwongen op de eigen helft. Na een fase waarbij Essenbeek, al dan niet met behulp van handspel, te makkelijk de Gareel-linkerflank passeerde, kwam de bal voor doel voor een bezoekende voet, en de bal verdween in het net. Helemaal in het slot, toen ‘t Gareel achterin risico’s nam, kon de spits van Essenbeek door een individuele actie nog de 2-4 aantekenen.

Opnieuw een zwaar verdict voor ‘t Gareel, maar te vaak komt de ploeg dit seizoen op een aanval vlakken ook te kort om een verlengd verblijf in 2e te kunnen wettigen. Ook in een wedstrijd waarin de omstandigheden aanvankelijk mee zaten kon het geen resultaat vasthouden, noch de vechtlust opbrengen om het momentum opnieuw te doen keren. In de maanden november en december zal ‘t Gareel dus uit een ander vaatje moeten tappen om het degradatiespook te verdrijven.

Opstelling: Yorik Deroo, Mats Debraekeleer (50′ Pieter Tiebout), Stef Mattens, Jan Ceusters (36′ Glenn Dobbelaere), Anton Debraekeleer, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Sam Moureau, Jasper Vastiau, Jan Meeremans, Dries Lambin (55′ Axel Geerts).

Doelpunten: 10′ Jasper Vastiau 1-0, 15′ Sam Moureau 2-0, 20′ x 2-1, 30′ x 2-2, 60′ x 2-3, 65’ x 2-4.