08/11/2014: Davidskornuiten – VK ‘t Gareel A 1-2

Na opnieuw een weekje rust maakte ‘t Gareel de verplaatsing naar Dworp, waar het oude rivaal Davidskornuiten partij gaf. Na een 2 op 21 konden de oranjehemden eindelijk eens winnen. Laat in de 2e helft scoorde uitblinker Axel de winnende treffer.

Coaches Peter en Braeke focusten op de positieve punten uit de wedstrijd tegen Nissan Essenbeek om de wedstrijd tegen Davidskornuiten aan te vatten. Het basiselftal bleef behouden, enkel de 2 weken geleden goed ingevallen Axel kreeg in de spits de voorkeur op Dries Lambin. Kevin en Stef wisselen van plaats in de opstelling, Sam en Jasper moesten op de flank voor dreiging zorgen.

Opstelling vs Davidskornuiten

In de 1e helft stak ‘t Gareel al snel de neus aan het venster. Steven Rawoe en Stef bikkelden op het middenveld, Jan Meeremans en Axel gaven het elftal vooraan lucht door hun balvastheid, en Sam en Jasper kregen de ballen in de ruimte toegespeeld, zoals gevraagd was.

Bij een te verre pass van Steven ging Sam er toch nog achteraan, de Dworpse verdediger dacht de bal laconiek te kunnen afschermen, maar Sam kreeg de bal nog tot bij de toegesnelde Axel, diens gekraakte schot kwam aan de 2e paal bij de vrijgelaten Jasper, die de bal maar binnen hoefde te tikken, 0-1. Coach Peter glunderde omdat in die actie zowat alles wat hij gevraagd had werd toegepast. ‘t Gareel kreeg hierna nog een paar kleine mogelijkheden. De grootste was voor Sam, die vanop rechts naar binnen slalomde, maar de bal op de vuisten van de doelman trapte. Daarna nam de thuisploeg resoluut over. Ze bestookten de Gareel-defensie met hoge voorzetten, doelman Yorik had moeite om de ballen te klemmen, maar ‘t Gareel overleefde de storm en ging rusten met 0-1.

Hoezeer de spelers ook gewaarschuwd waren, toch was de 2e helft opnieuw van minder allooi, eerder een mentale dan een fysieke kwestie. Over fysiek gesproken, de foutenlast werd te groot voor ‘t Gareel. Mats kreeg geel na een trekfout, al trok de scheids eerst, per ongeluk weliswaar, de rode kaart. Wat later kreeg Sam een belachelijke gele kaart omdat hij in de weg liep bij een inworp. Dit had verstrekkende gevolgen, vermits Sam 2 minuten later uit angst voor een 2e kaart zijn mannetje moest laten lopen. Die kon het spel naar rechts verleggen, de daaropvolgende voorzet werd aan de 2e paal door 1 van de 2 vrijstaande Davidskornuiten binnen gekopt, 1-1.

Mats en Sam werden beide gewisseld, ‘t Gareel had het even moeilijk, maar de thuisploeg kon ook geen uitgespeelde kansen meer versieren, en de bezoekers konden er op de counter wel uitkomen. Jasper wrong zich in het slotkwartier dan toch nog eens voorbij zijn tegenstander, en uitblinker Axel kon de 1-2 onverhoopt binnen trappen. Hij krijg vervolgens ook zijn applauswissel. Davidskornuiten trok krampachtig naar voren, maar de uitstekende Kevin, Jean en Yorik heersten in de slotfase in het luchtruim. Het trainen op voorzetten vanop de flank heeft voor de verdedigers alvast zijn nut bewezen. Ook middenvelders Stef en vooral Steven gooiden elk lichaamsdeel in de strijd (lees hiervoor eerstdaags de bijdrage van Braeke in de G-Spot op de website).

‘t Gareel kon zelf ook nog eens uitbreken, maar Jan Meeremans waagde zich niet aan een lob over de uitgelopen doelman. ‘t Gareel wint dus met 1-2, de eerste overwinning dit seizoen, de laatste overwinning dateerde van 5 april. Met dit resultaat springt ‘t Gareel over Saintoise naar de (op het einde van het seizoen althans) veilige 11e plaats. Met wedstrijden tegen de nrs 8 en 9, De Flippers en Safira, op het programma kan ‘t Gareel de volgende 2 weken in de aanloop naar de mosselkermis nog goede of slechte zaken doen in het klassement.

Opstelling: Yorik Deroo, Mats Debraekeleer (48′ Pieter Tiebout), Kevin De Coninck, Jan Ceusters, Anton Debraekeleer, Steven Rawoe, Stef Mattens, Sam Moureau (52′ Glenn Dobbelaere), Jasper Vastiau, Jan Meeremans, Axel Geerts (59′ Dries Lambin).

Doelpunten: 15′ Jasper Vastiau 0-1, 51′ x 1-1, 57’ Axel Geerts 1-2.