15/11/14 : ‘t Gareel Vets – Buizingen B : 6-1

IMG_0543.JPG“Een kat in het nauw maakt rare sprongen”, zei een bekend Vlaams politicus onlangs. Dit was ook het geval voor veteranencoach Susse, die met een klinkende 6-1 overwinning tegen Buizingen een ingreep van het bestuur vermeed.

 

Susse was gewaarschuwd : na een povere 3 op 27 moesten er dringend punten gescoord worden, zoniet zou het bestuur ingrijpen en Susse verhuizen naar de A-ploeg, waar co-coaches Peter en Braeke het nog slechter doen, met elk 2,5 punten op 27.

Susse plaatste Sam en Stef van de A-ploeg op de bank, meteen een signaal naar de vets dat het hem menens was en dat elke misstap op het plein genadeloos zou worden bestraft. Naast Sam en Stef zat vijftiger en eeuwige belofte Dirk Staelens de bank.

’t Gareel begon gezwind en kordaat aan de match, met vooral een sterke Jos op de 6, die rond de 10de minuut mooi doorstak naar Koens, die meteen afwerkte en de nul van het bord veegde.

Even later gaf de klein uitgevallen Buizingen-keeper met een groot uitgevallen keepersbroek een slechte uittrap van amper 10m, die door Zeeuwe direct op de slof werd genomen, maar helaas naast. De match werd gekentekend door de vele “slippertjes” van een aantal spelers die nog niet begrepen hadden dat er ook voetbalschoenen bestaan met echte studs, en niet alleen multi’s (een oud zeer dat ook bij de A-ploeg aanwezig is).

Dit belette Gunther echter niet om een schitterende dieptepas van op eigen helft te geven richting Jeroen, die echter net te laat kwam. Even later was diezelfde Jeroen wel alert toen een vrije trap van Erik ietwat gelukkig voor zijn voeten viel, en hij onmiddellijk de 2-0 tegen de touwen trapte.

In de 28ste minuut werd een terugspeelbal slecht ontzet door de Buizingen-keeper, Mackes had de 3-0 aan de voet, maar besloot zwakjes. Het bleef dus 2-0 aan de rust en de vets trokken tevreden de kleedkamers binnen.

Na de rust werd het verrassend 2-1, nadat een bal in een gehaarawar bleef plakken, en uiteindelijk achter Enrico belandde. Geen probleem, want even later caprioleerde Mackes (op eenzame hoogte spelend…) de 3-1 op het bord, meteen het startschot van een pure Gareelshow, want even later kopte Jeroen een hoekschop van Koens zuiver in de hoek binnen.

Zestiger Staelens werd in het veld gebracht om zijn 4576ste Gareelmatch te spelen, en toonde meteen dat ook zeventigers nog steeds een pak grinta hebben. Diezelfde grinta zagen we bij Erik Gareel, die waarschijnlijk een record vestigde qua aantal kopballen.

Een dergelijke druk kon Buizingen niet aan, en na nieuw balverlies kon Jeroen zijn 3de van de dag binnen trappen. Toen ook even later Koens zijn tweede uit een onmogelijke hoek binnen schoot, stond de 6-1 einduitslag vast.

Susse red hiermee zijn vel, en is meteen de “coach van ’t stad” !