31/01/2015: Union Saintoise – VK ‘t Gareel 1-2

Na 4 afgelaste speeldagen op rij trokken de Gareel-spelers voor het eerst in 2015 de voetbalschoenen aan. Meteen een levensbelangrijke wedstrijd in de strijd tegen de degradatie, de kloof met derde laatste Union Saintoise bedroeg 4 punten, enkel een overwinning kon ‘t Gareel vooruit helpen. Bij een nederlaag werd de kloof quasi onoverbrugbaar, en riskeerde de ploeg de rest van het seizoen om de keizers baard te moeten spelen.

Doordat Saintoise niet over een veld beschikte werd deze uitwedstrijd op eigen terrein in Ruisbroek afgewerkt. Het veld was licht drassig, maar de as van het veld was goed bespeelbaar. Deze wedstrijd stond in het teken van heel wat comebacks. In de eerste plaats was er eindelijk de terugkeer van speler-coach Peter Van Stevens, die na zijn zware knieblessure lang en hard gewerkt heeft. Naast hem centraal achteraan kwam ouderdomsdeken Stef ook terug in de ploeg na een lange afwezigheid. Op rechtsmidden speelde Sam na een knieblessure net als Stef voor het eerst sinds 22 november mee.

En vooraan vormde Dries Deconinck een complementair spitsenduo met Kevin, een eerste basisplaats voor Dries sinds hij begin oktober bij Pichichi een enkelblessure opliep. Terugkeer van een aantal dertigers dus, ervaring die welkom is voor een voor de rest vrij jonge groep. Mannen met baarden, is wat ‘t Gareel nodig heeft in de degradatiestrijd. Daartegenover stond de afwezigheid van de jonkies met amper baard in de keel, Anton (examens) en Jasper (wijsheidstanden), en de skiĆ«rs Mats en Jean C. Een andere jonkie, Bart Ide, maakte zijn debuut als aanvallende middenvelder.

‘t Gareel startte sterk. De viermansdefensie Glenn – Stef – Peter – Robbe durfde het onder leiding van Peter aan om vaak man op man spelen tegen de aanvallend ingestelde ‘thuisploeg’, en kon rekenen op een alerte doelman Yorik die goed meevoetbalde wanneer Saintoise de bal in de rug van de defensie kreeg. Door de staat van het veld koos ‘t Gareel vaak voor een lange bal, en kon rekenen op de balvastheid van Dries DC, Kevin en Jan Meeremans. Op echte kansen was het lang wachten in deze wedstrijd.

Na een inworp van Glenn zette Sam zijn tegenstander in de wind, en zijn voorzet werd door Kevin op een haar na in doel gekopt. Bart Ide kon alleen doorbreken maar trapte de bal binnen het bereik van de doelman. Een briljante ingeving van Dries Deconinck leidde de openingstreffer in. Hij stuurde de 2 centrale verdedigers het bos in en legde de bal naast de doelman. De goed gevolgde Sam liep al met de handen in de lucht, de bal botste terug het veld in via de paal, maar Sam liet zich voor de rebound niet meer de baard afdoen en scoorde de 0-1. Die baard, althans een deel ervan, moest hij door een gemaakte belofte voor de wedstrijd indien hij zou scoren, achteraf echter wel afdoen, dit tot groot jolijt van de vrouwelijke bevolking.

Na een voorzet van Robbe dook Glenn op voor doel en kopte net over. De voor het overige voortreffelijk fluitende scheids floot echter onterecht voor buitenspel. Een voorbeeldig spelende Steven Rawoe dropte wat later een bal achter de defensie, Dries DC glipte dit keer wel door de buitenspelval en kon de bal mooi naast de doelman binnen leggen. 0-2 bij de rust, dat zat wel snor voor ‘t Gareel. Zoals vaak was de tweede helft van een minder allooi, en kwam Santoise opzetten. Op tegenaanval liet Sam echter een paar kansen op de 0-3 liggen. Yorik kon een aantal keer onheil voorkomen, voornamelijk op schoten uit de tweede lijn, maar op een schot in het dak van het doel van de nr 7 van Saintoise moest hij zich gewonnen geven, 1-2.

Het werd nog een paar keer warm voor ‘t Gareel, maar de defensie blokte een aantal pogingen mooi af. Opnieuw Sam snorde op links voorbij iedereen, maar was te vermoeid om nog een medespeler te bereiken. In de slotminuut misten zowel Dries DC, zonder hem stroop aan de baard te willen smeren absoluut de matchwinnaar, als Arne voor een gapende doelmond de verlossende treffer, gelukkig floot de ref de wedstrijd daarna af, zodat ‘t Gareel eindelijk nog eens 3 punten kon pakken. Volgende week volgt een nieuwe degradatietreffen met Safira, een nieuwe overwinning zou erg welkom zijn.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere, Stef Mattens, Peter Van Stevens, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Bart Ide (50′ Arne Duquesnoy), Sam Moureau, Jan Meeremans (55′ Axel Geerts), Kevin De Coninck (62′ Dries Lambin), Dries Deconinck.

Doelpunten: 20′ Sam Moureau 0-1, 27′ Dries Deconinck 0-2, 52’ x 1-2.