De wegblijver

Twee jaar geleden na hun laatste vorige innovatie (lees “De afblijver” – gepubliceerd op 17/01/2013), presenteerde VK ’t Gareel vorige zaterdag tegen Union Saintoise hun jongste innovatieve spruit. Het geniale aan dit mirakelidee was dit keer niet een ingreep op of vlak naast het veld, maar wel veel verder van het plein verwijderd, VK ’t Gareel introduceerde immers dit keer het idee van : “De Wegblijver”.

Inderdaad, nadat er in de heenronde teveel doelpunten werden geslikt, besloten we om de tegenstander op een totaal verkeerd spoor te brengen door quasi onze ganse traditionele verdediging weg te laten blijven. Anton D, Mats D en Jan C verrasten de tegenpartij door niet op of naast het veld te staan, maar wel naar verre ski- of studie-oorden te trekken.

Union Saintoise was totaal verrast door deze tactiek. Nadat zij deze match tegen rechtstreekse degradatie-kandidaat ’t Gareel minutieus hadden voorbereid, en daarbij een vernuftig plannetje hadden beraamd waarbij ze ons drietal te pakken zou nemen, liepen ze na 5 min reeds verdwaasd over het veld, wanhopig zoekend naar de 3 verdedigende musketiers.

Wég was het plan om een dwerg in te zetten die los tussen Jan C’s benen zou lopen, nadien Mats D met een Duvel ter plaatse zou laten en dan Anton D een paarswitte sjaal zou aanbieden om vrije doorgang te krijgen.

Ons vast drietal uit de heenronde was echter vervangen door een verdediging geschoeid op Rode Duivels-leest. Op rechts vatte Glenn Alderweireld post, terwijl centraal “modern” werd verdedigd zonder libero, maar met twee gevestigde waarden : nl. Stef M (aka Van Buyten – althans qua leeftijd, maar nog net iets ouder) en Peter V (aka Kompany – even lange slurf en even vaak gekwetst). Natuurlijk maakt Peter V minder flaters als een wereldtopper zoals Vincent en heeft Stef M een mooiere diadeem dan Daniël….

Dit concept van de “Wegblijver” werkte duidelijk, en is zeker voor herhaling vatbaar. Jan C en Mats D eisen deze rol reeds voor de volgende week op, Anton D komt wel terug maar zal als afblijver dan weer vervangen worden door S. Rahoewi. (de echte naam houden wij angstvallig geheim, de vijand leest immers mee….).

Dit concept kan ook naar believen worden aangepast : zo zullen wij ten gepaste tijde zonder doelman aantreden, een volledige voorlijn naar Blankenberge sturen of ons gans middenveld met de vets laten spelen.

Benieuwd of Safira ook in de val zal lopen…..