08/02/2015: VK ‘t Gareel A – Safira 1-1

Afgelopen zaterdag stond ‘t Gareel opnieuw voor een belangrijke opdracht om uit het degradatieslop te geraken. Tegenstander Safira stond vierde laatste en nog binnen handbereik. Het werd net als in de heenwedstrijd een gelijkopgaande partij met kansen langs beide kanten, met een draw als resultaat.

Van de wegblijvers van vorig weekend recupeerde coach Braeke youngsters Anton en Jasper. De skiĆ«rs Mats en Jean C waren niet tijdig terug, S. Rawoehi was actief op de Africa Cup. Jasper kwam in de ploeg op linksachter, Robbe verhuisde naar het centrum, routinier Stef ving de afwezigheid van Rawoehi op het middenveld op. ‘t Gareel werd binnen de minuut wakker geschud. Bij een eerste diepe bal van Safira twijfelde het nr 11 geen seconde en trapte de bal staalhard boven doelman Yorik tegen de touwen. ‘t Gareel was al na 40 seconden op achtervolgen aangewezen en trachtte van achteruit te voetballen op de door de combinatie van modder en de vrieskou van de afgelopen dagen verraderlijk geworden ondergrond.

Het koningskoppel Dries en Kevin werd in 1e instantie moeilijk bereikt. Kevin maakte wel oorlog en kon een keer uithalen, maar de bal zwaaide af. Het was aanvallende middenvelder Bart Ide die het doel van Safira het vaakst kon bestoken. De doelman van Safira pareerde een prachtig schot van Bart uit de winkelhaak, de volgende trap kon hij niet kadreren. De verdediging van ‘t Gareel kon Safira wel afhouden, een blessure bij rechtsachter Glenn maakte wel dat hij al vroeg moest gewisseld worden door Anton. Bij een uitbraak van Jasper over links stonden Dries en Sam kwijlend te wachten op de voorzet, maar een bult in het veld smoorde de aanval in de kiem. Zo slaagde ‘t Gareel er niet in om voor de rust op gelijke hoogte te komen.

Bij de rust kwam Axel in het veld, Kevin schoof achteruit naar de positie van de vervangen Stef, en was de uitblinker in de 2e helft. ‘t Gareel had wat meer de bovenhand in het middenveldspel, maar de aanvallers en de flankspelers, tot frustratie van balverliefde spelers zoals Sam, werden amper bereikt. De druk naar voren maakte ‘t Gareel ook kwetsbaar op de tegenaanval. Tot drie maal toe zag Yorik een bezoeker alleen voor zich opduiken, maar evenveel keer pareerde hij schitterend. De Gareel-doelman groeit elke week naar een hoger niveau, moest hij ook in lengte groeien was hij wellicht grof wild op de transfermarkt.

10 minuten voor tijd kwam het moment van Dries Deconinck, hij kapte zich vrij en trapte de bal vanop afstand droog in de hoek binnen, 1-1. Op het einde jaagden Peter en Jasper door communicatiestoornissen achteraan de supporters nog de stuipen op het lijf, maar het bleef 1-1, een uitslag waar beide partijen zich achteraf mee konden verzoenen. ‘t Gareel had nood aan de driepunter, maar een verlies had het moraal van de spelers alsook de situatie in de rangschikking geen goed gedaan. Operatie redding blijft realistisch, de verplaatsing naar Essenbeek volgend weekend biedt een nieuwe kans om hiervoor punten te verzamelen.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere (20′ Anton Debraekeleer), Robbe Smulders, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Stef Mattens (36′ Axel Geerts), Bart Ide, Sam Moureau (50′ Pieter Tiebout), Jan Meeremans, Kevin De Coninck, Dries Deconinck. Subs not used: Dries Lambin

Doelpunten: 1′ x 0-1, 60’ Dries Deconinck 1-1.