21/02/2015: VK ‘t Gareel A – Davidskornuiten 0-3

Op een door de zware regenval geteisterd veld trok ‘t Gareel thuis ten strijde tegen de Davidskornuiten uit Dworp. De thuisploeg hing al vroeg quasi uitgeteld in de touwen, en kon in een overbodige 2e helft de bakens niet meer verzetten.

In de heenronde won ‘t Gareel uit bij Davidskornuiten, en de thuisploeg hoopte een vervolg te breien aan de recente reeks van wedstrijden zonder nederlaag. Het plan om dit op een voetballende manier te doen viel door de weersomstandigheden echter al vooraf in het water. Het was zaak om via de lange bal de voorhoede te bereiken, en daar sloeg Davidskornuiten veel makkelijker in. De Dworpse Moses Simon was een gesel voor de thuisdefensie, was telkens bij de bal en speelde zijn maats vlot vrij. Op het middenveld strooide Johan De Vits met passes. Davidskornuiten had duidelijk veel meer voetballend vermogen in de rangen dan bij de vorige ontmoeting. De tijd dat ze op een bevlieging van Ronny moesten rekenen is duidelijk voorbij.

Na een overtreding op Jan Meeremans mocht Kevin een vrije trap nemen, maar in tegenstelling tot vorige week kon de doelman wel redding brengen. Davidskornuiten kwam met een gelukje op voorsprong. Een voorzet-schot vanop rechts viel onder de lat binnen. ‘t Gareel prikte tegen met een kopbal van Dries Lambin op een hoekschop van Glenn, een Davidskornuit haalde de bal van de lijn weg. Ook een schot van Bart Ide leverde geen doelpunt op. Aan de overzijde kon een bezoeker vrij inkoppen op een hoekschap, Bart Ide maaide er zoals Jan Wouters op het WK 94 ongelukkig naast en het stond 0-2. De hemelsluizen gingen opnieuw open, en ‘t Gareel stond bij de rust al voor een onmogelijke opdracht.

Coach Braeke gooide het zaakje om en dropte Jan Ceusters samen met Peter Van Stevens vooraan. Peter bediende Jean al snel vanop links, maar die moest met zijn mindere linker afwerken en besloot over. Even later maakte Davidskornuiten het zaakje helemaal af. De nr 9 van Davidskornuiten troefde Robbe af en mocht van de wijkende libero Sam te makkelijk schieten, Yorik kon het schot niet keren en het stond 0-3. ‘t Gareel zakte samen met het spelniveau weg in het Ruisbroekse moeras. Jasper verspeelde de bal en maakte een strafschopfout, de doelman van Davidskornuiten maakte de oversteek om de penalty te trappen, maar Yorik stopte hem.

Even later werd het nog erger voor de doelman, toen hij bij een uitbraak van ‘t Gareel Mats in de modder torpedeerde. Hij kreeg de rode kaart te zien, een strenge straf voor een zeker bij een 0-3 stand onoordeelkundige actie. Peter trapte de vrije trap binnen het bereik van de speler-doelman, en even later kon hij met een schot met zijn mindere rechter al evenmin het sluitstuk verontrusten. Een eerredder zat er dus niet in voor ‘t Gareel, dat zijn momentum drastisch gestopt ziet. Volgende week op het veld van De Flippers, met de terugkeer van Dries Deconinck, Steven Rawoe en Stef Mattens in het vooruitzicht, gaat ‘t Gareel opnieuw op zoek naar kostbare punten.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere (52′ Mats Debraekeleer), Robbe Smulders, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Sam Moureau, Kevin De Coninck, Bart Ide, Anton Debraekeleer (36′ Jan Ceusters), Jan Meeremans, Dries Lambin.

Doelpunten: 10′ x 0-1, 20′ x 0-2, 45’ x 0-3.