1/03/2015: Stroppen – VK ‘t Gareel A 1-0

Na een weekje rust na de overwinning bij de Flippers trok ‘t Gareel naar het in carnavalsstemming verkerende Halle voor de confrontatie met Stroppen. Na afloop heerste bij de bezoekers echter eerder een begrafenisstemming, want ‘t Gareel verloor in de slotfase met 1-0 terwijl ze al in de 1e helft nalieten om het verschil te maken.

Voor de wedstrijd op Stroppen recupeerde coach Braeke Jasper in de basiself op links, maar miste hij de geblesseerden Mats, Sam en Dries Lambin. Robbe werd rechtsmidden. ‘t Gareel startte het sterkst. Op een voorzet vanop rechts trapte Jan Meeremans in de volley over. Daarna kreeg Dries Deconinck een paar scoringskansen kort achter elkaar. Eerst trapte hij vanop de rand van de 16 ruim over. Wat later drong hij de 16 binnen maar kon hij de bal niet laag genoeg houden op het hobbelige veld. Meteen daarna trapte de doelman de bal uit recht in Dries’ voeten, hij kon op doel afgaan en trapte misschien net te snel, de bal ging naast de paal buiten. Bij een volgende actie kon hij na samenspel met Kevin zijn man uitkappen, moest vanuit een iets te scherpe hoek trappen en de doelman bracht nog redding.

1 keer was het alle hens aan dek achteraan bij ‘t Gareel, toen een Stroppenaar door de buitenspelval glipte, maar de in allerijl teruggekeerde Jasper kwam nog tussen voor Yorik moest ingrijpen. De nummer 13 van Stroppen met de Zlatan-look en de atypische loopstijl, trachtte nog op lachwekkende wijze een strafschop te claimen via een schwalbe veroorzaakt door de windverplaatsing van de niet eens zo kloeke schouderpartij van Stef, maar met de 0-0 ruststand mocht Stroppen niet mopperen. ‘t Gareel baalde, en in de 2e helft toonde de ploeg een heel ander gelaat.

Plots was ‘t Gareel niet meer baas, verloor het de duels, pikte niemand de afvallende ballen nog op, en kwam de defensie onder druk te staan. Peter en Stef dienden meer dan eens ultiem een dieptepass te onderscheppen, maar doordat zij zich steeds lager moesten opstellen werden de gaten tussen de linies groter. Echte grote kansen bleven uit, en ‘t Gareel kreeg bij een tegenstoot nog de beste kans, toen Jasper ver doordrong en Jean C vrijspeelde, maar die kon zijn huzarenstukje van de vorige wedstrijd niet herhalen, en maaide over de bal. Wellicht verraden door de staat van het veld trapte Steven wat later ook een prachtig gat in de ozonlaag. Jan Meeremans kreeg nog een mooie schietkans maar trapte met de linker naast.

Net toen ‘t Gareel het evenwicht in de slotfase hersteld leek te hebben, en de wedstrijd naar een 0-0 leek verder te hobbelen, sloeg Stroppen ongenadig toe. De nummer 11 van de thuisploeg, De Vroede, kreeg de bal op eigen helft aangespeeld, zijn bewaker Peter ging te vroeg en jeugdig onbezonnen in de tackle, die de spits wist te ontwijken, en vervolgens op de laatst overgebleven tegenstander Stef kon afstormen. Hij kapte naar zijn goeie rechter en knalde de bal onhoudbaar voorbij Yorik naar de rechterbovenhoek. 1-0, ‘t Gareel was niet meer bij machte om iets terug te doen. Na deze ontnuchterende en kostbare nederlaag moeten de kopjes terug omhoog om de volgende weken de punten te verzamelen die ‘t Gareel in 2e afdeling moeten houden.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere, Stef Mattens, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Robbe Smulders (36′ Jan Ceusters), Steven Rawoe, Bart Ide, Jan Meeremans (55′ Axel Geerts), Kevin De Coninck (55′ Anton Debraekeleer).

Doelpunt: 65’ Kevin De Vroede 1-0.