4/04/2015: De Leeuwerik – VK ‘t Gareel 1-0

‘t Gareel blijft in hetzelfde bedje ziek en lijkt er in de strijd om de degradatie definitief het bijltje bij neer te hebben gelegd. Het slikte het beslissende tegendoelpunt in het zicht van de rust, en kon zelf onvoldoende kansen creëren om aanspraak te maken op puntengewin.

Coach Braeke miste Dries Deconinck (hamstrings) en ook nog steeds Sam (meniscus) en Mats. Ook zonder die mannen met baarden beschikte hij op papier echter nog over voldoende kwaliteit om deze match met ambitie aan te vatten. Na een goeie start van de wedstrijd liet Dries Lambin de enige grote kans voor ‘t Gareel liggen, hij besloot alleen voor de keeper onbesuisd over. Nadien pakte De Leeuwerik resoluut over en moest Yorik een paar keer in allerijl zijn doel uitkomen om het gevaar van de thuisploeg in de kiem te smoren. 30 seconden voor de rust moest hij zich gewonnen geven toen een voorzet vanop rechts door Stef jammer genoeg in de loop van een Leeuwerik-speler werd weggewerkt, en die trapte via het been van Peter binnen.

1-0 net voor de rust, en na de rust slaagde ‘t Gareel er niet in om het spelbeeld te wijzigen. Toch kreeg Dries opnieuw een kans om van dichtbij te scoren, maar vond de doelman op zijn weg. Bij de daaropvolgende hoekschop werd Dries’ vallende kopbal op de lijn weggekopt. De Leeuwerik had de wedstrijd voor het overige permanent onder controle, en zag een 2e doelpunt afgekeurd worden voor twijfelachtig buitenspel. Naar het einde toe bracht Yorik nog 2 keer redding met de voet bij open schietkansen, maar de thuisploeg kon de score niet meer uitdiepen, en het bleef 1-0.

Uitblinker bij ‘t Gareel was Steven Rawoe, die op het middenveld alomtegenwoordig was, tackles uitvoerde, bressen dichtte en aan de basis lag van elke tegenaanval, helaas kreeg zijn voorbeeld weinig navolging. Te weinig vechtlust (op uitzondering van een licht geïrriteerde Jan Meeremans), te weinig lef en vooral ook te weinig stootkracht. Doordat zowel Pichichi, De Flippers als Safira allen wonnen zijn ze allen volledig uit de greep van ‘t Gareel geraakt, en lijkt na de recente reeks van nederlagen de voorlaatste plaats, en bijgevolg de degradatie, onafwendbaar.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere, Stef Mattens, Peter Van Stevens, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Bart Ide (55′ Axel Geerts), Jan Meeremans, Jasper Vastiau, Kevin De Coninck, Dries Lambin (55′ Anton Debraekeleer).

Doelpunt: 35’ x 1-0.