05/09/2015: Pote Agé – VK ‘t Gareel A 2-0

Op de openingsspeeldag trok ‘t Gareel naar Jette om er (traditioneel) als sparringspartner voor Pote Agé te fungeren. De voorbije jaren slikte ‘t Gareel er telkens 5 goals. Dit keer zag het er nooit naar uit dat het een dergelijke afstraffing zou worden, maar in de 2e helft klaarde Pote Agé dan toch de klus met 2-0.

Na een krakkemikkige voorbereiding waarin ‘t Gareel in de oefenpotten met een personeelstekort had af te rekenen, was het hopen dat de mayonaise wel zou pakken nu de meeste spelers terug beschikbaar waren. Bestuur en trainersstaf werkten tijdens de zomermercato hard aan de nodige versterkingen. In tegenstelling tot bij RSCA konden zij dit in alle stilte doen, zodat de deals niet afsprongen door exuberate looneisen.

Voorlopig 1 nieuwe naam in de ploeg: Jens Dewaele, op rechtsmidden, een toekomstgerichte investering die er echter direct moet staan nu ouderdomsdeken Sam, wiens contract afloopt in 2016, centraal achteraan, in plaats van de naar de veteranen overgestapte Stef moet depanneren, naast die andere blessuregevoelige grootverdiener Peter. ‘t Gareel startte in onderstaande opstelling:

opstelling vs pote agé
Op de bank zaten recente vakantiegangers Jan Meeremans, Jean C en Pieter. ‘t Gareel speelde vanuit de organisatie en ondanks het gebrek aan automismen bleef de defensie in de 1e helft vlot overein. Pote Agé dreigde vooral via afstandsschoten van de plaatselijke nr 10, die ook van achteruit met 60-meter passes strooide. ‘t Gareel kende zijn traptechniek en stelde zich goed op, zonder de bus daarvoor op de 16 te moeten parkeren. Yorik moest maar een paar keer tussen komen.

Pote Agé kwam het dichts in de buurt van een doelpunt toen de linksvoetige rechtsbuiten met Congolese roots, Hervé, naar binnen kwam en voorlangs trapte. ‘t Gareel kwam er geregeld goed uit, Dries Deconinck kreeg zelfs een goeie kans, maar trapte wat overhaast met de punt van de linkervoet. Axel kreeg ook een kans om uit te halen, maar trapte te schuchter om succes te hebben. ‘t Gareel haalde zonder kleerscheuren de rust.

Na de rust startte Pote Agé met een extra spits. Het nr 10 trapte vanop de aftrap recht naar de winkelhaak, maar Yorik was alert. Tot echt uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg echter ook in de 2e helft niet. Ze versierde veel vrije trappen, maar in de buurt van de 16 stond het vizier van de nr 10 minder scherp.

Het geloof in een goed resultaat bij de bezoekers werd na een klein kwartier echter in de kiem gesmoord. Pote Agé kreeg plots ruimte op links, centrale middenvelders Steven en Kevin moesten uit positie, Sam en Jasper dekten door op de sluwe nr 15, de bal schoof door en in Jaspers rug dook de ingevallen nr 11 op die Yorik geen kans liet.

De ingevallen Jan Meeremans kon in samenspel met Kevin De Coninck bijna alleen op het doel af, maar een slechte controle verraadde hem. ‘t Gareel mocht eigenlijk een strafschop claimen na handspel, maar dat was te veel gevraagd. Toen Peter de angel uit een aanval haalde en terug kopte naar Yorik, liet die de bal vallen waarna de spits met nr 7 het cadeau dankbaar in ontvangst nam, 2-0.

In de slotfase ontsnapte ‘t Gareel nog aan 3-0 na 1 van de weinige echte uitgesponnen aanvallen van de thuisploeg, dat de wedstrijd simpel uitspeelde. Een voorspelbare nederlaag voor ‘t Gareel, dat zich mag optrekken aan de organisatie en het bijwijlen degelijk voetbal, dat hen met wat geluk een beter resultaat had kunnen opleveren. Hopelijk wordt die inzet de komende weken met puntengewin beloond.