19/09/2015: Eendracht – VK ‘t Gareel A 4-2

sam(sm)

Op het synthetische oefenterrein van Beersel-Drogenbos in Lot ging ’t Gareel A op zoek naar het eerste puntengewin van het seizoen. Net als de voorbije 2 speeldagen zat er tot halfweg de 2e helft iets in voor ’t Gareel, maar ondergingen de bezoekers aan het eind van de rit de wet van de sterkste.

De afwezigen van de week waren Glenn (weekend), Dries Deconinck (ziek), Jasper (vakantie) , Niels (werk) en Wesley (nog niet speelgerechtigd). Mats en nieuwkomer Stijn Similion kwamen bij de kern. Ook oudgediende Rikke Jacobs werd opgeroepen. Coach Braeke keerde eveneens terug uit vakantie. In samenspraak met Peter bracht hij de volgende 11 namen aan de aftrap:

vs eendracht

Evenals de voorbije wedstrijden onderging ’t Gareel aanvankelijk de wedstrijd, maar de organisatie stond er. ’t Gareel bracht veeleer zichzelf in de problemen, met name toen Axel laconiek terugspeelde op Yorik en deze alles uit de kast moest halen om de spits het scoren te beletten. Halfweg de 1e helft kwam ’t Gareel wat beter in de wedstrijd en Anton kreeg een goeie schietkans, maar besloot in de handen van de keeper.

heatmap de bruyne (heatmap overwicht Eendracht minuut 1 t.e.m. 20)

De nrs 16 en vooral 14 van de thuisploeg zorgden tussen de linies voor gevaar, maar buiten 2 zware buien viel er geen onheil uit de lucht. Tot de nr 13 op 20 meter van doel in balbezit kwam, en uit de draai trapte. Yorik verwerkte de houdbare bal jammerlijk in eigen doel, 1-0 en ’t Gareel met een slecht gevoel de rust in.

Bij de rust zakte Kevin, licht geblesseerd, een rij achteruit en kwam Sam naast Steven te spelen. Nadat ’t Gareel eerst ontsnapte aan de 2-0 doordat Yorik een schot van dichtbij met een sublieme reflex uit zijn doel ranselde , scoorden ze de 1-1 uit een knappe tegenaanval via Sam , Peter, Steven en opnieuw Sam die verlengde tot bij Jan Meeremans, die de doelman tegenvoets te grazen nam, 1-1.

heatmap napoli brugge (heatmap tegenaanval ‘t Gareel bij 1-1 Jan Meeremans)

Lang kon ’t Gareel deze stand echter weer niet vasthouden. De rechterspits dook in Axels rug en trapte de 2-1 binnen. Een paar minuten later mochten de boeken meteen dicht toen de libero van Eendracht ter hoogte van de 16 verscheen, en zijn centrale schot ging tussen Yoriks armen binnen, 3-1. ’t Gareel moest de kelk tot de bodem ledigen. Na een mislukte omhaal van de plaatselijke spits stuiterde de bal perfect in de loop van de nr 14 die in Sams rug opdook, en de 4-1 op het bord zette.

In de slotminuut speelde Sam op links Dries Lambin vrij, diens voorzet werd door de ingevallen Mats aan de 2e paal binnen gekopt, 4-2. Niet meer dan een pleister op een houten been voor ’t Gareel, dat de volgende weken opponenten treft tegen wie punten rapen een must is in de degradatiestrijd waar de ploeg een 3e seizoen op rij in verzeild dreigt te geraken.