03/10/2015: Nissan Essenbeek A – VK ‘t Gareel A 1-6

Na 4 verdiende nederlagen was het 5 voor 12 voor ‘t Gareel om zich te herpakken. De verplaatsing naar Essenbeek moest hiervoor de ideale gelegenheid worden. Met een overtuigende prestatie veegden de bezoekers de nul van de tabellen en smeerden ze de thuisploeg een zware nederlaag aan.

Coach Braeke, die opnieuw over Steven, Glenn, Jan Meeremans in de basiself (en Mats en Anton op de bank) kon beschikken, had de troepen in de aanloop van de wedstrijd op scherp gezet, en die aanpak loonde. ‘t Gareel zette vanaf de aftrap druk op de tegenstander en toonde zich eindelijk ook efficiënt. Jan Meeremans toonde zich al snel met een gevaarlijke actie in de vijandelijke 16. Wat later ontfutselde Sam de bal van een verdediger, Dries Deconinck nam over en wilde de dubbelpass meegeven, maar er zat een Essenbeek-speler tussen, de goed gevolgde Jan Meeremans pikte de bal op, zette met een lichaamsbeweging een speler in de wind en trapte binnen, 0-1. Toen Dries Lambin ter hoogte van de 16 nog een keertje door de met rood flirtende linksachter van Essenbeek werd aangetrapt, zette Kevin zich achter de vrije trap en trapte die droog voorbij de muur in de linkerbenedenhoek, 0-2.

Meteen daarna kreeg Sam de kans om er binnen het kwartier 0-3 van te maken, maar trapte op de doelman. Essenbeek dacht na het vele verbale geweld ook eens aan voetballen en kwam beter in de match maar dit leverde geen kansen op. ‘t Gareel behield het overwicht en ging met 0-2 de rust in. Essenbeek begon de 2e helft iets beter, maar ‘t Gareel was aartsgevaarlijk op de tegenaanval. Sam onderschepte een slechte uittrap en kon uithalen, maar de bal ging hoog over. Wat later kon Dries Deconinck na een snelle counter alleen op doel af stormen, een ultieme tackle verbrodde zijn feestje, maar Kevin was goed gevolgd en scoorde zijn 2e van de namiddag, 0-3. Daarna maakte ‘t Gareel het zichzelf onnodig moeilijk, en na een dom weggegeven vrije trap werd de bal niet weggekopt en kon Essenbeek de 1-3 scoren.

‘t Gareel hield de druk naar voren aan in plaats van achteruit te kruipen, en die aanpak loonde. Na een lang uitgesponnen aanval, waarbij Sam voor doel niemand kon bereiken, pikte Peter de bal op en diens perfecte voorzet werd aan de tweede paal door de ingevallen Mats knap binnengekopt, 1-4. Bij een volgende tegenactie wilde de tegenstander de bal van de lijn halen en trapte die pal tegen Anton aan en de bal hobbelde over de lijn, 1-5. Sam onderschepte met de neus een weggetrapte bal en kon nog eens alleen op de doelman af, maar miste in 2 tijden jammerlijk. De daaropvolgende hoekschap trapte hij wel netjes op Stevens hoofd, die de 1-6 binnen knikte. Een mondige Essenbeek-speler kreeg hierna nog een rode kaart te zien. Sam legde bij een laatste open kans de bal onbaatzuchtig opzij voor de ingevallen Axel, maar die trapte te zacht. ‘t Gareel sloot de partij af met een vooroorlogse score en hoopt de volgende weken de herwonnen vorm te verzilveren in punten.

Opstelling: Yorik Deroo, Peter Van Stevens, Jan Ceusters, Glenn Dobbelaere, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck (60′ Wesley De Brandt), Dries Lambin (60′ Axel Geerts), Jan Meeremans (55′ Anton Debraekeleer), Sam Moureau, Dries Deconinck (55′ Mats Debraekeleer).

Doelpunten: 6′ Jan Meeremans 0-1, 10′ Kevin De Coninck 0-2, 45′ Kevin De Coninck 0-3, 50′ x 1-3, 57′ Mats Debraekeleer 1-4, 59′ Anton Debraekeleer 1-5, 65’ Steven Rawoe 1-6.