17/10/2015: Pallieterken – VK ‘t Gareel A 1-1

Na twee ruime overwinningen ging ‘t Gareel in Tollembeek bij Pallieterken op zoek naar een 9 op 9. De bezoekers konden niet hetzelfde voetbal opdissen als de voorbije weken, en nadat een 2e doelpunt in de 2e helft onterecht werd afgekeurd incasseerde ‘t Gareel via een late strafschop een zure gelijkmaker.

Coach Braeke zag geen reden om zijn basiself te wijzigen ten opzichte van vorige week, en recupereerde op de bank Jens, Anton en debutant Niels. ‘t Gareel startte wel het best en zette de thuisploeg onder druk. Bij een aantal slecht bemeten dieptepasses moest de plaatselijke doelman zijn doelgebied uitstormen om de bal weg te trappen, toen Dries zo’n bal wist te onderscheppen kreeg Sam net te weinig tijd om de bal richting het lege doel te trappen. Toen Glenn een bal diep trapte ging Sam erachteraan, kreeg de bal nog voor, maar er was niemand voor doel.

Jan Meeremans kon een wat later al evenmin een voorzet van Sam in doel verwerken. Sam zelf liet de laatste weken al wat kansen onbenut, maar toen Steven hem met een subtiel lobje voor doel aanspeelde, leek hij niet te kunnen missen. Na een borstcontrole kapte hij zich vrij, maar behield niet de nodige kalmte en trapte op de voeten van de doelman, in de rebound kon Mats ook niet besluiten. Diezelfde Mats had wat later een geniale doorsteekpass in huis voor de ondertussen naar links uitgeweken Sam, en die trapte de bal dit keer via het lichaam van de doelman, 0-1 en eindelijk een 1e doelpunt voor Sam, en een meer dan verdiende openingstreffer voor ‘t Gareel.

De thuisploeg prikte wel geregeld tegen, maar de Gareel-defensie hield redelijk goed stand, en doelman Yorik werd maar 1 keer opgeschrikt toen een een afstandsschot op de paal uiteen spatte. ‘t Gareel ging met 0-1 rusten, maar kon in de 2e helft geen vervolg breien aan de goeie flow. ‘t Gareel speelde overhaast en veel te vaak en te snel diep in plaats van verzorgd de counter uit te spelen, en speelde daarmee in de kaart van de thuisploeg die volop de lange bal hanteerde. ‘t Gareel had redelijk wat overtredingen nodig, de daaruit volgende vrije trappen leverden niets op, de schoten van de thuisploeg gingen over of voorlangs.

Toen bij een goed uitvoerde counter op rechts Anton kon uitbreken, bracht deze de bal voor waar Sam de 0-2 in doel trapte. De scheidsrechter schatte de situatie verkeerd in en keurde het doelpunt af, terwijl zowel Sam als de meegelopen Jan Meeremans duidelijk achter de bal waren gebleven. Een beslissing die ‘t Gareel zuur zou opbreken. Bij de kopduels achterin toonde Peter zich heer en meester maar toch claimden de Pallieterken-spelers telkens een overtreding. 3 minuten voor tijd liet de scheidsrechter zich dan toch verleiden om de thuisploeg een strafschop toe te kennen, en de 1-1 was een feit. Een domper voor ‘t Gareel, dat ondanks een mindere partij voldoende had gedaan om met 3 punten naar huis te kunnen. Volgende zaterdag tegen Pichichi gaat men alvast opnieuw vol op zoek naar een overwinning.

Opstelling: Yorik Deroo, Glenn Dobbelaere (50′ Jens Delaere), Jan Ceusters, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin (50′ Anton Debraekeleer), Jan Meeremans (56′ Axel Geerts), Sam Moureau, Mats Debraekeleer (56′ Niels Gommers)

Doelpunten: 25′ Sam Moureau 0-1, 67’ x (pen) 1-1