24/10: VK ‘t Gareel A – Pichichi 3-1

Nadat ‘t Gareel vorige zaterdag in de slotminuten 2 punten liet liggen, wilde de thuisploeg tegen Pichichi opnieuw aanknopen met de overwinning. ‘t Gareel ging in de 2e helft resoluut op zoek naar de 3 punten, en het gunstige elan werd beloond met een mooie 10 op 12 en een plaats in de linkerkolom.

Door de blessure van Glenn (adductoren) kwam Jens op rechtsachter in de ploeg, voor het overige kon coach Braeke opnieuw het basisteam van de voorbije weken opstellen. ‘t Gareel was in de aanvangsfase de betere ploeg, maar kon het overwicht niet verzilveren. Toen Mats een pass van Dries Lambin met een knappe schijnbeweging liet lopen kon Sam op weg naar doel, maar besloot overhaast met een zwak schotje met links in de handen van de doelman. Aan de overkant was het opeens wel raak, een vrije trap vanop de zijkant werd door het nr 87, randje buitenspel, binnen gekopt, 0-1.

‘t Gareel liet het hoofd niet hangen en knokte zich in de wedstrijd. Jens speelde Sam vrij, die werd foutief gestuit, Kevin zwiepte de vrije trap voor doel, waar iedereen, inclusief de bezoekende doelman onder de bal door ging, behalve Jan Ceusters, die aan de 2e paal de bal simpel binnen knikte, 1-1. Nog voor de rust kreeg ‘t Gareel kansen om op voorsprong te komen. Jan Meeremans hield in de kleine rechthoek de defensie aan de praat en legde af voor Sam, diens inzet werd door een Pichichi-verdediger van de lijn gekeerd. Even later, met de mooiste aanval van de wedstrijd, werd Dries op rechts aangespeeld, die kreeg de bal over de verdediging tot bij de doorgelopen Sam, die de bal in 1 tijd op de slof nam en naast trapte.

‘t Gareel trachtte in de 2e helft Pichichi onder druk te zetten, maar de bezoekers waren gevaarlijker dan in de 1e helft omdat hun sterke nr 10 voorin ging spelen. Yorik moest tot 2 keer toe een listige kopbal van hem vanonder de lat uittikken. De druk naar voren die met name Mats en Jan Meeremans de 1e 50 minuten op de achterhoede hadden gezet, leverde uiteindelijk resultaat op. Dries Lambin trapte een op het eerste zicht slechte pass, maar de vaak overmoedige nr 20 van Pichichi bezweek onder de druk van de opzittende Jan Meeremans en verraste met een verkeerde baltoets zijn eigen doelman, 2-1.

Pichichi zette alles op alles en ‘t Gareel, met name Sam, die een doorgekopte bal van Dries Lambin op zijn minst ruim voorlangs trapte, liet na om de wedstrijd af te maken. Toen Sam echter Dries Lambin door de buitenspelval loodste, omzeilde die de uitgelopen doelman en maakte de bevrijdende 3-1. De mentaliteit bij ‘t Gareel was top en alle 14 spelers knokten zich naar een verdiende overwinning. Na een (enigszins verwachte) 0 op 12, behaalde ‘t Gareel in de volgende 4 wedstrijden 10 op 12 (dit had zelfs 12 op 12 kunnen zijn), en zo heeft de ploeg eind oktober al 10 punten, iets wat de voorbije 2 seizoenen pas na nieuwjaar werd bewerkstelligd. Volgende week speelt ‘t Gareel niet en daarna gaat men er opnieuw vol tegenaan tegen de leiders De Leeuwerik.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Delaere, Peter Van Stevens, Jan Ceusters (40′ Axel Geerts), Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin, Jan Meeremans (65′ Stijn Soumilion), Sam Moureau, Mats Debraekeleer (50′ Wesley De Brandt)

Doelpunten: 15′ x 0-1, 20′ Jan Ceusters 1-1, 53′ x (own-goal) 2-1, 60’ Dries Lambin 3-1.