21/11/2015: Safira – VK ‘t Gareel A 1-3

Een week voor de mosselkermis en na 2 eerder ingecalculeerde nederlagen, wilde ‘t Gareel op het veld van Safira 3 punten veroveren om zich in de middenmoot te handhaven. Na een goeie teamprestatie nam ‘t Gareel in de 2e helft verdiend afstand van de thuisploeg.

Coach Braeke miste Mats, en ook Anton en Glenn tekenden nog afwezig. Jan Meeremans kwam na een weekje schorsing terug in de ploeg, Steven Rawoe na een stage in Sharm-El-Sheikh. Sam speelde in de rug van spits Dries Deconinck. Doelman Yorik speelde ook mee bij de vets, en hielp hen mee aan een mooie uitzege. Bij de A-ploeg had hij betrekkelijk minder werk. ‘t Gareel begon op het zware veld aan een hoog tempo aan de partij, en dit resulteerde in heel wat kansen.

Een schuchter schot van Sam opende de debatten. Na een actie via Dries Lambin op rechts devieerde Jan Meeremans de bal aan de 1e paal, maar de doelman bracht redding. Ook bij een 2e kans voor Jan Meeremans had hij pech bij de afwerking. Dries Deconinck dribbelde wat later de 16 in, maar hij mikte de bal met een punter binnen het bereik van de doelman. Steven Rawoe stak heel het veld over en kwam alleen voor de doelman, maar trapte ongelukkig voorlangs. Uiteindelijk was het toch Jan Meeremans die de ban kon breken, na samenspel met Dries Deconinck trapte hij bal knap in de rechterbenedenhoek binnen.

Safira had op zich niet het mindere van het spel, maar creëerde weinig, het bleek erg afhankelijk van de technisch vaardige nr 6 en de hard werkende Blaise Lopez, maar ‘t Gareel kon dit collectief opvangen, terwijl de kwetsbare thuisdefensie door het directe voetbal van ‘t Gareel aan flarden werd gereten. Met 0-1 ging ‘t Gareel rusten, bij de rust werd Jan Ceusters vervangen door Stijn Soumilion. Bij het begin van de 2e helft was de organisatie achterin bij ‘t Gareel wat weg, en jammer genoeg resulteerde dit in een tegendoelpunt, toen de bal na een in 1e instantie afgeslagen aanval door de plaatselijke nr 7 toch voorbij Yorik werd gepoeierd, 1-1.

‘t Gareel versaagde echter niet. Sam maakte zich vrij en speelde Jan Meeremans aan op links, die zette voor, en Dries Deconinck miste vrij voor doel zijn deviatie om de 1-2 binnen te tikken. Na een lange pass van Kevin pikte Sam de afvallende bal op en leverde die in bij Dries Deconinck, die zich op zijn typische wijze tussen 3 spelers door pingelde en droogjes de 1-2 in de linkerbenedenhoek knalde. Niet eens veel later besliste diezelfde Dries Deconinck de match. Steven Rawoe bracht hem voor de 16 in stelling, en Dries krulde, ditmaal met links, de bal op halve hoogte links van de doelman binnen, 1-3. In de absolute slotfase speelde Sam de opgeschoven Peter aan, die de bal tergend traag voorlangs trapte. Een verdiende overwinning voor ‘t Gareel, die eind november zowaar al 13 punten totaliseren.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Jan Ceusters (36′ Stijn Soumilion), Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Dries Lambin (55′ Wesley De Brandt), Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Jan Meeremans (58′ Axel Geerts), Sam Moureau, Dries Deconinck (61′ Niels Gommers).

Doelpunten: 23′ Jan Meeremans 0-1, 40′ x 1-1, 50′ Dries De Coninck 1-2, 53’ Dries Deconinck 1-3.