05/12/2015: Petit Saint-Guidon – VK ‘t Gareel A 2-2

Na een geslaagde mosselkermis trok ‘t Gareel naar het terrein van Bon Air om er titelpretendent Petit Saint-Guidon te bekampen. ‘t Gareel slaagde er met een defensieve aanpak in om het de thuisploeg moeilijk te maken en met het verhoopte punt naar huis te keren.

Coach Braeke miste Jasper door schorsing, Axel kwam in de ploeg als linksachter. Sam speelde als libero, en ook Mats werd naar de achterlinie overgeheveld om er naast Peter en Sam de defensie te versterken. De dubbele afweergordel deed zijn werk en ‘t Gareel bleef in de aanvangsfase makkelijk overeind. Yorik moest een eerste keer zijn kunnen tonen op een afstandschot, dat hij mooi naar de zijkant verwerkte. Wat later haalde ‘t Gareel opgelucht adem toen een voorzet vanop links door de inlopende spits nipt over werd gekopt. De bezoekers verlieten soms ook de egelstelling en in de omschakeling kon ‘t Gareel ook dreigen. Dries Deconinck dolde op de counter met zijn verdediger en mikte voorlangs.

Wat later was het toch raak. Peter recupereerde een afgeslagen aanval, dropte de bal in de rug van de defensie, waar Jan Meeremans opdook, ter hoogte van de zijlijn de doelman in de luren legde en de bal opzij tikte, waar Dries Deconinck de 0-1 in het mandje kon leggen. De thuisspelers protesteerden hevig wegens vermeend buitenspel van Jan, maar de voorsprong was een feit. Dries Deconinck werd bij een nieuwe doorbraak onderuit gehaald, het begin van een kaartenfestival voor de thuisploeg, bij wie de zenuwen duidelijk gespannen stonden.
Petit Saint-Guidon dreigde nog een keer voor de rust, maar een afstandsschot van hun aartsgevaarlijke nr 9 ging net over. De grootste kans voor de rust was nog voor Kevin, die ter hoogte van de zestien volledig vrij kon schieten, maar overhaast over en naast besloot, een 2e doelpunt zou echter erg gevleid geweest zijn.

Petit Saint-Guidon plaatste een extra mannetje vooraan in de 2e helft en ging voluit op zoek naar de gelijkmaker. Grote kansen bleven lang uit, Yorik moest 1 keer redding brengen in zijn korte hoek, Sam haalde de rebound weg. Wat later viel de 1-1 dan toch uit de lucht, de nr 9 van de thuisploeg kwam op 25 meter van doel in balbezit en trapte een zwabberbal die door Yorik verkeerd werd beoordeeld en centraal in doel binnen ging. Een ongeluk komt nooit alleen, en binnen een paar minuten stond ook de 2-1 op het bord. Opnieuw de nr 9 werd schuin links voor doel vrijgespeeld en punterde de bal met rechts overhoeks binnen. ‘t Gareel in de touwen en geen plan-B, zou je vermoeden, maar in de jaargang 2015-2016 toont ‘t Gareel een ander gezicht en betekent een achterstand niet het einde.

Met wat hulp van een overmoedige thuisploeg kwam het opnieuw langszij. Bij een ongevaarlijke pass over de verdediging werd er al te lichtzinning ter hoogte van de middellijn op buitenspel gespeeld, en eenzame spits Dries Deconinck, de ganse wedstrijd een gesel voor de thuisverdediging, glipte door de val, omspeelde de doelman en trapte de bal in het lege doel, 2-2. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en verspilde zijn energie aan het beledigen van de scheidsrechter en de medespelers. In een chaotisch slot werd ook nog een rode kaart getrokken voor de plaatselijke nr 8. ‘t Gareel knokte zich met een goeie organisatie naar een knap punt en Dries Deconinck zwengelde met alweer 2 doelpunten en een nieuwe man of the match performance de hype rond zijn persoon weer wat aan. Volgende week tegen Congo gaat ‘t Gareel thuis opnieuw op zoek naar een driepunter, waarmee het zich al van een rustige winterslaap kan verzekeren.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Mats Debraekeleer, Sam Moureau, Peter Van Stevens (50′ Wesley De Brandt, 62′ Jan Ceusters), Axel Geerts, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin, Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 20′ Dries Deconinck 0-1, 47′ x 1-1, 52′ x 2-1, 57’ Dries Deconinck 2-2.