19/12/2015: VK ‘t Gareel A – Pote Agé Jette A 0-2

Na de doelpuntenkermis van vorige week tegen Congo kreeg ‘t Gareel zaterdag bezoek van de nr 2 in de stand, Pote Agé Jette. Na een wedstrijd waarin ‘t Gareel veel goeie wil toonde, maar amper een kans bij elkaar gevoetbald kreeg, gingen de bezoekers verdiend met de zege aan de haal.

Coach Braeke opteerde net als bij Petit-Saint-Guidon voor een vijfmansverdediging, met in afwezigheid van Jasper, Axel, Jens en Glenn, Rikke Jacobs en Mats op de backs, Sam, Jean en Peter centraal. Na een studieronde van een kwartier, waarbij ‘t Gareel het spel vooral onderging en spits Dries Deconinck op een eiland vertoefde, gooide de coach het roer om en werd Sam naar voren gestuurd. Door veelvuldig balverlies en overhaastheid in de aanvallende acties leverde dit ‘t Gareel weinig terreinwinst en kansen op. Enkel Dries Deconinck kon een schuchter schot afleveren.

Pote Agé dreigde doorlopend, als hun kapitein met nr 17 ervan werd weerhouden om de lange bal te trappen deed een ander het wel, maar in het luchtruim bleef ‘t Gareel baas, naast Peter en Jean toonde ook Sam zich kopbalsterk. Ook met de hand was hij zijn tegenstander te snel af, maar dat had de ref wel doorzien. Achteraan was het alle hens aan dek. Yorik moest voortdurend alert zijn, een paar pogingen vanop afstand kon hij simpel klemmen, 1 keer moest hij met een knappe parade een Pote Agé-speler van een doelpunt halen. ‘t Gareel haalde met een gevleide 0-0 de rust.

Rikke werd gewisseld voor Wesley, en kort na de rust moest ook Kevin vervangen worden door Stijn, de enige wissels van Braeke waren snel opgebruikt. Kort na de rust kreeg Sam na een verre uittrap plots een kans, doordat de verdediger van Pote Agé bleef achteruitlopen, zijn overhaaste volley ging ver naast. Poté Agé bleef drukken, en bij ‘t Gareel waren een aantal spelers snel door hun beste krachten heen. Pote Agé kon te vaak tot in de 16 combineren, en toen halfweg de 2e helft de bal op de rand van de 16 voor de voet van de rechtsachter kwam, twijfelde die niet, en de bal week af op het been van Jan Ceusters. Yorik, die wellicht de bal had kunnen afweren, werd gevloerd door de afweken bal, en het stond 0-1.

Jan Meeremans kreeg na één van de weinige goeie combinaties een goeie schietkans ter hoogte van de 16, maar trapte net over. Aan de overkant hield Yorik ‘t Gareel in de wedstrijd met een schitterende voetveeg op een poging van dichtbij. Buiten een vrije trap van Dries Deconinck die naast ging kon ‘t Gareel niets meer in elkaar knutselen wat op een gelijkmaker leek. Pote Agé daarentegen koos ervoor om tijd te winnen.  In de absolute slotfase leed Jan Meeremans bij een poging om de overlappende Mats aan te spelen kostbaar balverlies, de rechtsback van Pote Agé ging met de bal aan de haal, kwam niemand meer tegen en knalde zijn 2e treffer hard tegen de touwen. Onmiddellijk daarna floot de ref de wedstrijd af. Het is een dompertje op de goeie reeks die ‘t Gareel voor de winterstop heeft neergezet, maar na nieuwjaar tracht men de nodige punten nog te verzamelen om een verlengd verblijf in 2e afdeling te verzekeren.

Opstelling: Yorik Deroo, Erik Jacobs (36′ Wesley De Brandt), Jan Ceusters, Sam Moureau, Peter Van Stevens, Mats Debraekeleer, Steven Rawoe, Kevin De Coninck (41′ Stijn Soumilion), Dries Lambin, Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 53′ x 0-1, 70’ x 0-2.