09/01/2016: VK ‘t Gareel A – Eendracht 0-1

De eerste opdracht in 2016 voor ‘t Gareel A was een thuiswedstrijd tegen Eendracht. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong en namen verdiend de zege mee naar huis. ‘t Gareel ging in de 2e helft vergeefs op zoek naar de gelijkmaker, en doordat de kloof met de subtop voor ‘t Gareel ondertussen 10 punten bedraagt moet de focus de volgende weken 100% op het behoud liggen.

Coach Braeke miste met Jasper, Kevin De Coninck en Dries Deconinck 3 sterkhouders en had daardoor slechts 12 spelers op het wedstrijdblad. De aanvangsfase was voor de bezoekers die een versnelling hoger speelden dan ‘t Gareel. Na een paar verwittigingen stond het al gauw 0-1. Bij een voorzet na een inworp maakte een Eendracht-speler zich los uit de dekking en zijn volley, deels met de scheenbeschermer, verdween via de paal in doel. ‘t Gareel herstelde zich relatief halfweg de 1e helft, maar slaagde er niet in om goeie kansen te creëren. Coach Braeke merkte bij de rust op dat het niveau van de passing lamentabel was, de Gareel-spelers werden verraden door overhaaste en foute keuzes.

In de 2e helft won ‘t Gareel meer duels, de Eendracht-spelers werden nerveus omdat ze de wedstrijd niet konden afmaken. Na een mooie combinatie via Sam, Jan Meeremans en Mats kon Sam niet besluiten door een ultieme tackle van een Eendracht-verdediger. ‘t Gareel dreigde via de hoekschoppen van Glenn en een aantal lange inworpen. Een afvallende bal werd door Jan Meeremans knap op de slof genomen, de Eendracht-keeper bracht prachtig redding. Op de counter kon Eendracht een 3-tegen-1-situatie tegen Steven niet uitspelen, zo bleef het spannend tot de laatste minuut. In die laatste minuut stuurde Sam Dries weg, die vol in botsing kwam met de doelman, die het veld moest verlaten, al viel de schade mee. Het was het laatste wapenfeit in een voor ‘t Gareel tegenvallende partij. Indien koning winter niet toeslaat, gaat ‘t Gareel in de volgende wedstrijden op zoek naar de nodige punten om het behoud veilig te stellen.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Jan Ceusters, Peter Van Stevens, Axel Geerts, Wesley De Brandt (45′ Glenn Dobbelaere), Steven Rawoe, Sam Moureau, Jan Meeremans, Dries Lambin, Mats Debraekeleer.

Doelpunt: 10’ x 0-1.