20/2/2016: VK ‘t Gareel A – Pallieterken 2-0

Na een absolute wanprestatie op het veld van Congo vorige week diende ‘t Gareel zich te herpakken thuis tegen hekkensluiter Pallieterken. ‘t Gareel hield de belangrijke 3 punten thuis en lijkt daarmee de redding veilig te hebben gesteld.

Coach Braeke recupereerde de 3 boezemvrienden Peter, Steven en Dries, die vorige week samen op uitstap waren. 3 mensen uit de centrale as vervangen bleek toen geen sinecure. Hun aanwezigheid in de ploeg scheelde dan ook een slok op een borrel. Het liet ‘t Gareel toe om vanaf de aftrap druk te zetten op de verdediging van de bezoekers, die hun huid duur leken te verkopen. De eerste kans was voor Sam, die door Jan Meeremans werd aangespeeld ter hoogte van de 16, de doelman ging goed plat in de hoek op het lage schot. Wat later stuurde Kevin Sam weg, die legde de bal panklaar voor Jan Meeremans, maar die trapte recht op de doelman. Uit de hoekschop die volgde kon Peter koppen, maar werd de bal van de lijn gekeerd.

Dries Deconinck stuurde Sam weg, maar die lijkt vergeten hoe je een doelman moet omspelen en trapte op de uitgelopen keeper. Na een combinatie met Steven zette Kevin door op wat een verloren bal leek, zijn tegenstander leverde ter hoogte van de doellijn de bal in, de bal werd voorgebracht en Dries Lambin trapte met zijn mindere linker de bal netjes in de rechterbenedenhoek binnen. Na lang aandringen stond het 1-0, Pallieterken bood wel stevig weerwerk maar ‘t Gareel bleef overeind in de duels en tot echt grote kansen kwamen de bezoekers niet, doelman Yorik moest zich niet onderscheiden.

Na de rust leek de schwung wat uit de wedstrijd, ‘t Gareel slaagde er niet meer in om dezelfde druk te ontwikkelen, en Pallieterken richtte zijn pijlen (onterecht) op de scheidsrechter. Toen Jan Meeremans voor de 16 gehaakt werd zette Kevin zich achter de bal en knalde deze droog voorbij de muur in de rechterbenedenhoek, 2-0 en ‘t Gareel gooide de wedstrijd op slot. Er volgden nog wat hete standjes voor het Gareel-doel, maar Pallieterken kon de aansluitingstreffer niet maken, zo ging een vrije kopkans uit een hoekschop maar net naast. Op de counter lieten met name Mats en Dries Deconinck nog na om de score uit te diepen. ‘t Gareel was tevreden met dit resultaat (en een eerste clean sheet). De redding is stilaan een feit, in de komende weken kan ‘t Gareel tegen een aantal concurrenten in de rangschikking punten pakken om een mooi einde aan dit seizoen te breien.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Jan Ceusters (36′ Mats Debraekeleer), Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin, Jan Meeremans (50′ Axel Geerts), Sam Moureau (55′ Stijn Soumilion), Dries Deconinck.

Doelpunten: 25′ Dries Lambin 1-0, 45’ Kevin De Coninck 2-0.