17/09/2016: Petit Saint-Guidon – VK ‘t Gareel A 5-3

‘t Gareel, dat zijn start miste, stond voor een lastige verplaatsing bij Petit Saint-Guidon. Door tal van afwezigheden stond er een noodelftal op het veld. Tegen de verwachtingen in leek ‘t Gareel lang op weg naar puntengewin, maar in de slotfase stortte de ploeg in elkaar.

Jasper (vakantie), Glenn (vakantie), Kevin (blessure) en Steven (beide)  waren afwezig. Coach Robbe moest semi-vets Jan C en Pieter Berckmans overhevelen naar de A-kern en dropte hen meteen in de vijfmansdefensie die voor het overige bestond uit Jens, Peter en Axel. Sam, terug uit vakantie, speelde centraal in het middenveld, met Dries L rechts en Jan M links van hem. Vooraan speelde Mats in steun van Dries Deconinck. De aanvangsfase was zoals verwacht voor de thuisploeg, maar de laatste pass ontbrak en voorlopig moest Yorik geen mirakels verrichten.

Axel blesseerde zich aan de knie, zodat Robbe zijn enige wissel, Bjorn (van nature een doelman) moest inzetten. Mats schoof achteruit naar de linksachter en Bjorn ging vooraan spelen. 20 seconden na zijn invalbeurt scoorde hij. Hij kwam op het veld nadat Mats met zijn laatste aanvallende actie een corner had afgedwongen, de bal werd niet goed afgewerkt, en Bjorn kreeg de bal voor de voeten en trapte ijzig kalm de 0-1 binnen.

‘t Gareel kreeg meer voet aan de grond in de wedstrijd, en kon hoger op het veld de bal veroveren, met de snelle omschakeling tot gevolg. Bij een dergelijke uitbraak werd Bjorn onderuit gehaald, als bij wonder kwam de verdediger er zonder kaart vanaf. Bij een volgende uitbraak van Dries Deconinck was het wel raak. Hij bediende de meegelopen Jan Meeremans op maat en die legde de 0-2 in het mandje. Vlak voor de rust kon Jan C zelfs alleen op de doelman, maar hij slaagde er zelfs op het kunstgrasveld in om in de grond te trappen. Onverhoopt ging ‘t Gareel met 0-2 de rust in.

De afgelegde kilometers gingen bij de Gareelers in de benen zitten, en Petit Saint-Guidon gooide in de 2e helft onmiddellijk alles naar voren. ‘t Gareel moest de ene aanvalsgolf na de andere doorstaan. De verdedigers gooiden er hun hoofd voor en Yorik weerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar toch moest ook hij zich op een gedevieerde voorzet gewonnen geven: 1-2. ‘t Gareel kwam af en toe wel onder de druk uit en Dries Deconinck werd op de counter weggestuurd en werkte prachtig af, 1-3. Met 17 minuten op de klok leken de eerste punten ‘t Gareel niet meer te kunnen ontsnappen.

Petit Saint-Guidon sloeg echter snel terug via hun gevaarlijke spits en zo stond het 2-3. Even later kreeg Jan C uit een vrije trap na een overtreding op Sam een unieke kans op 2-4, maar legde de bal naast. Even later was hij aan de overkant de pineut toen hij er niet in slaagde om een doorsteekpass te onderscheppen, waarna zijn tegenstander profiteerde en de 3-3 binnen werkte. De nr 8 van Petit Saint-Guidon zwengelde de motor opnieuw op gang en de weerstand van ‘t Gareel brak. Bij de 4-3 trachtte Pieter B zelfs met een rugbytackle de spits het scoren te beletten, maar het kon niet baten.

‘t Gareel moest de kelk tot op de bodem ledigen en incasseerde vlak voor tijd ook nog de 5-3. ‘t Gareel speelde lange tijd de ‘perfecte’ wedstrijd, maar naar einde toe werden de bezoekers verraden door de vermoeidheid en kon Petit Saint-Guidon het resultaat nog helemaal omkeren. De punten zijn de komende weken meer dan welkom voor ‘t Gareel na deze 0 op 9. Met de terugkeer van een aantal sterkhouders moet er de komende weken geoogst worden, te beginnen met de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen nieuwkomer Young Boys.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Jan Ceusters, Pieter Berckmans, Peter Van Stevens, Axel Geerts (15′ Bjorn Bulteel), Sam Moureau, Dries Lambin, Jan Meeremans, Mats Debraekeleer, Dries Deconinck.

Doelpunten: 16′ Bjorn Bulteel 0-1, 24′ Jan Meeremans 0-2, 45 x 1-2, 53′ Dries Deconinck 1-3, 55′ x 2-3, 59′ x 3-3, 63′ x 4-3, 68’ x 5-3.