Matchverslag 18/11/2012: VK ‘t Gareel A – Pichichi 2-3

’t Gareel is er in een onderhoudende (sub)topper tegen Pichichi niet in geslaagd de ontgoocheling van het puntenverlies op Buizingen weg te spoelen. Het verloor met 2-3 en meteen ook voeling met de top-2, Hondzocht en Noorderlicht.

Coach Braeke moest seizoensrevelatie Robbe missen, en bracht Jan Ceusters voor de 1e keer sinds het jammerlijke incident tegen Brussels United aan de aftrap, Wannes startte op de bank. Dit keer geen blitzstart van ’t Gareel, de ploeg grossierde in de aanvangsfase in foute passes en allerlei misverstanden. Pichichi dreigde het meest, met hun nr 10 in een opvallende rol. Na 10 minuten slingerde de corpulente nr 12 van Pichichi een vrije trap vanop rechts in de Gareel-16, Jimmy schatte de wegdraaiende bal verkeerd in en de nr 10 won het luchtduel en kopte de 0-1 binnen.

’t Gareel kon snel reageren toen de tot dan toe ongelukkige Peter zich vrij kapte en de bal met een mooie curve in de linkerbovenhoek krulde, 1-1. In een net zo evenwichtige 2e helft kwam ’t Gareel op voorsprong nadat Jan Meeremans een afgeblokte poging van Dries Deconinck in de rebound kon binnen trappen, 2-1. De thuisploeg kon echter niet doorgaan op dit elan, en Pichichi kwam met een gelukje terug op gelijke hoogte. Een voorzet vanop rechts kwam via het hoofd van libero Stef in de voeten van een Pichichi-aanvaller terecht en die prikte de bal voorbij Jimmy, 2-2.

’t Gareel ging voor de winst, en kwam dicht bij de 3-2 toen de doelman van Pichichi een volley van Steven Rawoe uit zijn doel ranselde. De winnende treffer viel echter aan de overkant, met dezelfde auteurs als bij het 1e doelpunt. De nr 12 slingerde ditmaal vanop links een vrije trap voor doel, waar plots 3 blauwhemden alleen opdoken en de nr 10 verlengde de bal voorbij een kansloze Jimmy in doel, 2-3. ’t Gareel bleek aangeslagen en was vooraan niet doortastend genoeg, een paar pogingen van Dries Deconinck ten spijt. De thuisploeg kon een punt claimen, maar blijft met lege handen achter, terwijl de nrs 1 en 2 beiden wonnen. Volgend weekend zet ’t Gareel alles op de jaarlijkse mosselkermis, om daarna de achtervolging op de beoogde top-3 terug in te zetten.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters (56’ Mike Di Rella), Mats Debraekeleer, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Jan Meeremans (52’ Wannes Monteyne), Axel Geerts (46’ Ivo Van Dam), Dries Lambin, Dries Deconinck.

Doelpunten:  10’ x 0-1, 15’ Peter Van Stevens 1-1, 48’ Jan Meeremans 2-1, 58’ x 2-2, 64’ x 2-3.