24/09/2016: VK ‘t Gareel – Young Boys 3-0

Na een rampzalige start met 0 op 9 ging ‘t Gareel tegen collega-laagvlieger Young Boys op zoek naar de obligate eerste punten. Dit gebeurde onder een loden nazomerzon op de kurkdroge, bonkige Ruisbroekse thuisbodem, gelukkig met een ruimere bezetting dan het voorbije weekend toen ‘t Gareel in het slotkwartier als een pudding in elkaar zakte en de dure punten uit handen moest geven. ‘t Gareel herpakte zich van deze tegenslag met een klinkende 3-0 overwinning en springt hiermee weg van de degradatieplaatsen.

Ten opzichte van de doelpuntenkermis bij Petit-Saint-Guidon zag de Gareel-defensie er anders uit. Bjorn verving Yorik in doel, Peter kreeg centraal achterin Sam naast zich, en op linksachter keerde Jasper terug. Kevin nam na blessure zijn plaats weer in op het middenveld. Glenn mocht na zijn vakantie starten als linkeraanvaller in een aanvallende 4-3-3 opstelling. Axel was nog geblesseerd, op de reservebank zaten naast Steven (terug na armblessure en huwelijksreis) nog Stijn, Wesley en Niels. De wisselmogelijkheden voor coach Robbe waren duidelijk uitgebreider dan vorig weekend. ‘t Gareel startte erg dominant, in de openingsfase werd zo goed als geen enkel duel verloren, de bal werd van achteruit goed rondgespeeld, de laatste pass ontbrak echter. De bezoekers geraakten snel gefrustreerd en hadden veel overtredingen nodig om ‘t Gareel af te stoppen. Na een spectaculaire tackle op Jasper mocht de bezoekende nr 8 zich gelukkig prijzen dat hij slechts geel kreeg. Dries Deconinck werd weggestuurd door Sam, maar de teruggekeerde verdediger kon hem het scoren beletten. Jan Meeremans en Kevin probeerden het vanop afstand, maar deze pogingen zeilden ver naast. Toen de rechtsachter van Young Boys ongelukkig inleverde bij Dries Deconinck kon die laatste alleen op doel af en trapte beheerst de 1-0 voorbij de doelman.

‘t Gareel duwde door en werd daar al snel voor beloond. Rechtsachter Jens trok op avontuur, zette een combinatie op met Dries Lambin en Jan Meeremans als tussenstations, en na een piekfijn uitgespeelde aanval kon Jens van dichtbij zelf de 2-0 binnen trappen, een mooie beloning voor zijn nooit aflatende inzet. De nr 17 van Young Boys, al een ganse wedstrijd gefrustreerd en al met geel geboekt, trapte vervolgens ostentatief de bal over de tribune, maar kon rekenen op de clementie van een overigens correct leidende scheidsrechter. ‘t Gareel mocht met 2-0 gaan rusten, maar na de rust verzandde de wedstrijd letterlijk en figuurlijk in een triest kijkstuk. ‘t Gareel drukte niet door voor de 3-0, en Young Boys was te onmondig om iets terug te doen, Bjorn moest gedurende de hele wedstrijd maar 1 keer tussenbeide komen. Na een vrije trap van Kevin liet Dries Lambin de kans liggen om af te werken, in plaats van te koppen had hij iets acrobatisch in gedachten. Young Boys zorgde in negatieve zin voor animo, na een betwiste inworp trapte opnieuw de nr 8 van de bezoekers de bal weg, en deze keer kreeg hij zijn 2e gele kaart, en dus rood te zien. Dat de entourage van Young Boys de scheidsrechter vervolgens in diskrediet wilde brengen door hem van racisme te beschuldigen omdat de nr 8 toevallig een kleurling was, kunnen we enkel betreuren.

‘t Gareel kreeg tegen 10 mensen nog wat meer ruimte en de ingevallen Stijn leek bij een uitbraak op links op weg naar de 3-0, maar besloot slap in de handen de doelman, de gelijkenis met een misser van Jan Ceusters de week ervoor was treffend. Even later stak Sam spelenderwijs het veld over en speelde Stijn opnieuw vrij op links, dit keer besloot hij zijn actie met een prachtig schot buiten het bereik van de doelman in de rechterwinkelhaak, een mooi slotakkoord van een door ‘t Gareel vlot gewonnen wedstrijd, die aan het eind nog bijna ontsierd werd door een blessure voor Kevin, nadat hij aangetrapt werd toen hij balverlies van Sam wilde herstellen, maar de schade bleek mee te vallen. De tweede helft was een maat voor niets, maar de globale prestatie is hoopgevend voor de komende wedstrijden. Volgende week dompelt ‘t Gareel zich in de sfeer van een Europese uitwedstrijd als de ploeg op bezoek gaat bij Poland Team.

Opstelling: Bjorn Bulteel, Jens Dewaele, Sam Moureau, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau (60′ Niels Gommers), Kevin De Coninck, Jan Meeremans (50′ Steven Rawoe), Dries Lambin, Mats Debraekeleer (45′ Stijn Soumilion), Glenn Dobbelaere, Dries Deconinck (55′ Wesley De Brandt)

Doelpunten: 18′ Dries Deconinck 1-0, 23′ Jens Dewaele 2-0, 65’ Stijn Soumilion 3-0.