Matchverslag 12/01/2013: VK ‘t Gareel – VOK Jezus Eik C 7-0

Voor de tweede week op rij heeft ‘t Gareel A een tegenstander met schaamrood op de wangen naar huis gestuurd. Na de 8-0 van vorige week kreeg Jezus Eik er nu 7 om de oren, zodat ‘t Gareel met vertrouwen richting Brussels United trekt.

Coach Braeke kon deze week niet beschikken over student Mats en de lichtgeblesseerde Steven Rawoe. Sam nam Mats’ plaats in als rechtsachter, Robbe kwam op linksachter, waardoor Mika Axel verving op linksmidden. Wannes pikte Jeans plekje als voorstopper in, Dries Lambin kwam naast Peter voetballen, Pieter kwam op rechts in de ploeg. Vanaf de 1e minuut nam de thuisploeg het heft in handen, Jezus Eik kwam amper voorbij de middellijn. Toch was het tot voorbij halfweg de 1e helft wachten tot Dries Deconinck in de 16 een gaatje vond, en de bezoekende doelman in de korte hoek verraste.

‘t Gareel bleef ook in de 2e helft doorlopend baas, maar het was wachten tot de vleugelverdedigers in actie schoten. Robbe startte op links aan een queeste en schakelde mannetje na mannetje uit en trapte dan vanop ruime afstand de 2-0 binnen via de paal, zijn 1e treffer sinds mensenheugnis. Wat later ontbond Sam op rechts zijn duivels, onderschepte en bal en leek vanaf de middellijn richting doel te stormen. ‘Die zien we nooit meer te-rug’ denk je dan, maar 4 maanden van relatieve inactiviteit eisten zijn tol, en Sam kon de bal enkel nog ternauwernood richting 2e paal leggen, waar Dries Deconinck vanuit een scherpe hoek de 3-0 kon binnen prikken.

De bezoekende doelman blesseerde zich jammerlijk toen hij een doeltrap wilde nemen, maar verkoos toch verder te spelen, een beslissing die hij zich bekloeg toen hij de doorgebroken Peter moest afstoppen, wat hem in zijn laatste actie van de wedstrijd wel lukte, maar Yorik kon de 4-0 wel in het lege doel plaatsen. Even later dribbelde Sam vanop rechts naar binnen en loodste Yorik door de buitenspelval, die met links trapte en dit ongevaarlijk schot werd door de veldspeler die als stand-in doelman fungeerde knullig doorgelaten, zo stond het 5-0. Dan schilderde Sam met zijn 3e assist een hoekschop op Dries’ hoofd, 6-0. Dries Deconinck liet zijn hattrick liggen toen hij alleen voor de keeper faalde, en wat later toen Sam hem 1 meter voor doel bediende.

Nadat hij eerst een opgelegde kans na een actie van Sam miste, was het slotakkoord toch voor Peter Van Stevens. Jimmy trapte de bal uit tot bij hem, en plots deed Peter zoals Mozes de Rode Zee deed splitsen de bezoekende verdediging de baan vrij maken, zodat hij ongestoord op doel af kon lopen en de 7-0 binnen trappen, een bekroning voor zijn sterke wedstrijd waarin hij zowat elk duel won en de bal als een magneet bij hem leek te worden gezogen. Tenzij de winterprik afgelastingen tot gevolg heeft moet ‘t Gareel volgende week op bezoek bij Brussels United, en vangen de weken van de waarheid, met tal van lastige verplaatsingen, aan.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens (55′ Jan Ceusters), Wannes Monteyne, Sam Moureau, Robbe Smulders, Peter Van Stevens, Dries Lambin, Pieter Tiebout (55′ Gregory Dobbelaere), Mika Splingard (50′ Axel Geerts), Jan Meeremans (50′ Yorik Deroo), Dries Deconinck.

Doelpunten: 20′ Dries Deconinck 1-0, 45′ Robbe Smulders 2-0, 50′ Dries Deconinck 3-0, 55′ Yorik Deroo 4-0, 60′ Yorik Deroo 5-0, 65′ Dries Lambin 6-0, 70′ Peter Van Stevens 7-0.