22/10/2016: Stroppen – VK ‘t Gareel A 1-4

‘t Gareel trok naar Stroppen, een tegenstander waar ze in het verleden maar weinig punten tegen konden sprokkelen. ‘t Gareel speelde zich de voorbije weken uit de problemen, en nu stond zowaar een plaats in de subtop op het spel. ‘t Gareel zette een overtuigende prestatie neer en versloeg de thuisploeg met ruime 1-4 cijfers.

Coach Robbe keerde vanuit Bali, van waaruit hij met plezier vernam dat zijn ploeg 4 op 6 haalde in zijn afwezigheid. Ten opzichte van de winstpartij tegen Congo diende hij enkel Dries Deconinck (rug) te vervangen. Mats speelde als diepe spits, geflankeerd door Sam en Jan. ‘t Gareel zette de thuisploeg onmiddellijk onder druk, de eindpass liet echter enkele malen te wensen over. Na een dikke 10 minuten zetten Jan, Mats en Dries een combinatie op die leek op niets te zullen uitdraaien, maar Dries zette door en tot zijn eigen verbazing caprioleerde het leer via 2 verdedigers voorbij de nodeloos uitgekomen doelman in doel, 0-1.

Al even snel kreeg ‘t Gareel de gelijkmaker te slikken, na een kort genomen hoekschop kreeg een thuisspeler te veel tijd om voor te zetten en aan de 2e paal werd de bal magistraal overhoeks in de bovenhoek gekopt, 1-1. ‘t Gareel liet echter het hoofd niet hangen en Mats zonderde Sam af voor de doelman, die de bal hoog in doel trapte, 1-2. Een paar minuten later stond het bijna 1-3 toen Sam door Kevin opnieuw werd vrijgespeeld, maar dit keer trof hij de paal. Na de rust veranderde het spelbeeld amper, Stroppen dreigde weinig en het centrale duo Brecht-Peter stond opnieuw als een huis.

‘t Gareel bleef levensgevaarlijk op de counter, maar slaagde er niet in om de buitenspelval te omzeilen. Dries kon een voorzet van Kevin niet benutten. De ingevallen Glenn zette voor vanop rechts, waar Jan door zijn eigen ploegmaat Stijn van een doelpunt werd gehouden. Kevin kon bij een doorbraak niet op doel besluiten. Toen Glenn voor de keeper opdook en door hem onderuit werd gelopen, kreeg Kevin een nieuwe kans om op het scorebord te komen, en scoorde vanop 11 meter de bevrijdende 1-3. In de absolute slotfase verlieten de Gareel-verdedigers hun stelling: linksachter Jasper zette knap voor vanop de achterlijn, aan de 2e paal knikte de ingelopen rechtsachter Jens de 1-4 binnen. Een knap resultaat voor ‘t Gareel dat na de 0 op 9 een 13 op 15 laat noteren, een prachtige reeks met een plaats in top-6 tot gevolg, die ze volgende week bij Dogs United zullen verdedigen.

Opstelling: Yorik Deroo, Jens Dewaele, Brecht Vanhassel, Peter Van Stevens, Jasper Vastiau, Steven Rawoe, Kevin De Coninck, Dries Lambin (50′ Stijn Soumilion), Sam Moureau (50′ Glenn Dobbelaere), Jan Meeremans (62′ Bjorn Bulteel), Mats Debraekeleer (56′ Wesley De Brandt).

Doelpunten: 11′ own-goal 0-1, 14′ x 1-1, 17′ Sam Moureau 1-2, 60′ Kevin De Coninck 1-3, 69’ Jens Dewaele 1-4.