Matchverslag 10/11/2012: Buizingen B – VK ‘t Gareel A 2-2

Buizingen is al jaar en dag het zwarte beest van ‘t Gareel. Een kleine bloemlezing:
-10 februari 2007: de motor van ‘t Gareel, op kampioenenkoers, sputtert in Buizingen. Vooraan wordt kans op kans wordt gemist, en in de slotfase vermijdt doelman Luc Ide een ramp door een onterechte penalty te stoppen. Achteraf gezien een belangrijk punt, vermits ‘t Gareel Davidskornuiten in de strijd om de titel in 3A nipt kan afhouden.
– 10 november 2007 (exact 5 jaar geleden): ‘t Gareel mist zijn start in 2e afdeling en zit in november al volop in degradatiezorgen. Op Buizingen A, op dat moment een subtopper in 2e, lijkt een stunt in de maak. Tot 5 minuten voor tijd staat ‘t Gareel 0-1 voor na een doelpunt van Kevin De Coninck. In 2 dolle minuten keert Buizingen A de situatie volledig om en wint met 2-1. Een half jaar later, in april 2008, na een lange degradatiestrijd, komt ‘t Gareel een puntje te kort om zich te redden en zakt naar 3e, waar het tot op heden nog steeds vertoeft.
– 7 maart 2009: Naar het einde toe van een tegenvallend 1e seizoen terug in 3e afdeling gaat ‘t Gareel op het veld van laagvlieger Buizingen B onbegrijpelijk de boot in met 2-0.
– 21 november 2009: ‘t Gareel A, op dat moment op titelkoers na onder meer winst tegen latere kampioen Union Saintoise, laat een 2-0 voorsprong schieten tegen het nietige Buizingen B, op dat moment hekkensluiter in 3e A: 2-2, en zakt daarna weg naar de 5e plaats.
– 30 oktober 2010: Op onbegrijpelijke wijze laat ‘t Gareel A een geruststellende 3-1 voorsprong bij de rust aan het eind nog door de vingers glippen: 3-3.
– 22 oktober 2011: ‘t Gareel A domineert de volledige partij maar blijkt onmondig voor doel. Na een flater van Luc Ide, slecht uitverdedigen en een zondagsschot vanop 35 meter wint Buizingen B zonder kansen te creëren met 1-0.
Heden, 10 november 2012: ‘t Gareel mist een karrenvracht aan kansen om een vroege 0-2 voorsprong verder uit te diepen, en opnieuw zonder eigenlijk een kans bij elkaar te voetballen kan Buizingen B toch nog langszij komen: 2-2.

Coach Braeke bracht 1 wijziging aan in zijn elftal: Pieter Tiebout kwam na zijn overtuigende invalbeurt van vorige week in de ploeg op rechts, Dries Lambin verhuisde naar de bank, Jan Meeremans startte in de spits naast Dries Deconinck, Steven Rawoe kon ondanks een kuitblessure toch starten. Sam haakte opnieuw af door zijn aanslepende enkelblessure. Wannes speelde een helft met de veteranen, voorstopper en man van de vorige match Robbe maakt zich vooralsnog geen zorgen om zijn plaats. Wie naar ‘t Gareel komt kijken, komt best op tijd, want net als vorige week werd er gescoord binnen de 1e minuut. Peter werd vrijgespeeld en begon aan een eerste verkennende wandeling. Hij wilde uithalen met zijn linker, maar produceerde wat John McEnroe als ‘a total mishit’ zou omschrijven. De mistrap belandde echter pal in de loop van Axel, die beheerst afwerkte, 0-1.

‘t Gareel ging voort op het elan, en Jan Meeremans speelde een erg opvallende wedstrijd als aanspeelpunt vooraan. Samenspel met Dries Deconinck bracht die laatste alleen voor de doelman, maar deze bracht redding. De daaropvolgende hoekschop werd door Axel op het hoofd van de vrijstaande Mika geschilderd en die kopte de 0-2 binnen. Al voor de 3e keer dit seizoen dat Mika een hoekschop van Axel binnen werkt, de tandem op de linkerflank van ‘t Gareel blijkt uiterst compatibel. Mika, die nog moet wennen aan de hoge verwachtingen bij ‘t Gareel en zich soms in Camp Nou waant, laat wekelijks zien dat hij een aanwinst is. Axel, die dit seizoen met 3 goals en al zeker 5 assists efficiënter is dan Lucas Biglia de afgelopen 5 seizoenen, zwiepte in de 1e helft nog een paar hoekschoppen voor doel, en telkens mocht een Gareel-speler vrij inkoppen tussen de matig verdedigende Buizingers. Jan Meeremans kopte de mooiste kans over.

Jan timmerde met Pieter een mooie combinatie in elkaar met Mats aan het eind van de aanval, maar de keeper redde, en Buizingen brak uit op de counter. In een mum van tijd stonden ze voor de Gareel-muit, en de in allerijl teruggelopen Mats kon de nr 7 van Buizingen te weinig in de weg leggen, en zo maakte Buizingen op slag van rust uit het niets de aansluitingstreffer, 1-2. Libero Stef moest zich bij de rust laten vervangen, Dries Lambin kwam erin, Steven Rawoe schoof een rij achteruit. Dries Lambin liet zich onmiddellijk gelden en kreeg na een combinatie met Jan de kans om af te drukken, maar besloot recht op de doelman. Een 2e kans werd door Dries Lambin mooi ingekopt, maar de keeper haalde de bal mooi uit de bovenhoek. Jan Meeremans kon zich alle haren van zijn weelderige haardos van het hoofd rukken, omdat vooral hij talrijke kansen onbenut liet. Eerst kopte hij een mooie voorzet van Peter over en naast, wat later sneed hij mooi naar binnen maar twijfelde met de hoek voor het uitkiezen te lang zodat een verdediger zich in de baan van het schot kon leggen.

Toen Robbe na een scrimmage moederziel alleen de bal maar voor het intikken had en ook op de doelman besloot, doemde het Buizingen-syndroom pas echt op. Het laatste kwartier liet ‘t Gareel het namelijk afweten. Het aanvallend compartiment van ‘t Gareel ging te krampachtig op zoek naar de bevrijdende 1-3, en Buizingen brak af en toe uit over de flanken, waar ‘t Gareel zich plots kwetsbaar toonde. De door analist Johan Boskamp zo belangrijk genoemde 2e bal – de bal die na een door de verdediging afgeslagen aanval door de middenvelders moet worden opgepikt – werd niet meer gewonnen, en ‘t Gareel gaf ruimte weg. Kort voor affluiten liep ‘t Gareel op klungelige wijze tegen de gelijkmaker aan. Mika maakte een vermijdbare overtreding op de flank, onnodig werd daar een driemansmuurtje opgesteld, Jimmy ging onder de bal door, de bal viel uit de kluts voor de voeten van Steven Rawoe, die de bal tegen een Buizingen-aanvaller trapte en de bal hobbelde over de lijn, 2-2. Een illustratieve fase waarin alles fout liep wat fout kon lopen, en een domper voor ‘t Gareel dat in de slotminuten enkel nog op vrije trap via Peter kon dreigen, en deze wedstrijd altijd met ruime cijfers had moeten winnen.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens (36′ Dries Lambin), Mats Debraekeleer, Robbe Smulders, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Pieter Tiebout (50′ Mike Di Rella), Axel Geerts (50′ Jan Ceusters), Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 1′ Axel Geerts 0-1, 15′ Mickael Splingard 0-2, 35′ x 1-2, 65′ x 2-2.