Matchverslag 03/11/2012: VK ‘t Gareel A – Legia B 5-0

‘t Gareel ontving vandaag Legia, een ploeg die volledig bestaat uit spelers van Poolse origine/nationaliteit. Vorig seizoen had ‘t Gareel tot 2 maal toe een taaie brok aan deze tegenstander, maar dankzij een vroege treffer kon ‘t Gareel de wedsrijd controleren en de score in de 2e helft gevoelig uitdiepen.

Coach Braeke kon vasthouden aan zijn typeploeg van de voorbije wedstrijden, enkel Ivo, Glenn en Wannes (bijna speelklaar) ontbraken nog op het wedstrijdblad, Sam en Jan keerden terug bij de 15. Laatkomers hadden ongelijk, want onmiddellijk na de aftrap sloeg ‘t Gareel al toe. Dries Lambin kon alleen richting vijandelijk doel stormen, vond de doelman op zijn weg, maar de bal belandde pardoes op Dries’ neus voor doelpunten, en caprioleerde zo in doel, 1-0 en een droomstart voor ‘t Gareel. Daarna toonden de Legianen dat ze aardig konden voetballen, en Jimmy moest kordaat optreden toen Mats’ tegenstander voor hem opdook. ‘t Gareel herstelde en ontwikkelde druk, die werd geillustreerd door een aantal hoekschoppen, zonder gevolg. Dries Lambin kreeg nog een opgelegde kans toen hij in de 16 volledig los werd gelaten, maar trapte overhaast met de linker in de handen van de doelman.

Na de rust konden de Oost-Europeanen de organisatie aanvankelijk nog behouden, maar ‘t Gareel wist dit mini-Warschaupact met gedecideerd spel dan toch te doorbreken. Dries Deconinck kreeg iets te veel ruimte om te trappen, en joeg de bal vanop 20 meter in de linkerwinkelhaak. Daarmee was net als in 1939 de weerstand van de bezoekers gebroken. Wat later vond de ingevallen Sam vanop rechts Dries Deconinck, die passte op die andere invaller Pieter, die besliste om ook eens van aan de rand van de 16 uit te halen, en knalde de bal in de rechterbenedenhoek, 3-0. Tussendoor liet de voor het overige sterk acterende Mika de supporters even schrikken door met een slechte terugspeelbal een Pool te lanceren, maar de teruggekeerde Robbe en Jimmy konden samen de tegentreffer vermijden.

Sam liet zich na het proefstomen bij de vets ook gelden bij de A-ploeg met een paar acties op rechts, maar de voorzetten waren beneden peil. Nog een andere invaller, Mike combineerde wat later op links met Steven Rawoe, die stuurde Peter weg en die trapte via de benen van de onoordeelkundig ingrijpende doelman de 4-0 binnen. Peter had vervolgens de smaak te pakken want hij maakte er met een knappe volley nog 5-0 van, en in de slotminuut werd hij toen hij op weg was naar de 6-0 nog onterecht teruggefloten voor buitenspel. Een knappe overwinning van ‘t Gareel, die op het veld van zwart beest Buizingen B moet worden bevestigd volgend weekend.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Robbe Smulders, Mats Debraekeleer, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Jan Meeremans (55′ Jan Ceusters), Axel Geerts (45′ Pieter Tiebout), Dries Lambin (45′ Sam Moureau), Dries Deconinck (60′ Mike Di Rella).

Doelpunten: 1′ Dries Lambin 1-0, 50′ Dries Deconinck 2-0, 53′ Pieter Tiebout 3-0, 63′ Peter Van Stevens 4-0, 67′ Peter Van Stevens 5-0.