Mis, mis, mis…

Twee weekends geen voetbal voor ’t Gareel ! Dit is erg, want als voetbalminnende vereniging willen we graag elke week spelen. Anderzijds betekent dit ook twee weken geen matchverslag, en dat is misschien wel minder erg, want dergelijke matchverslagen schijnen de laatste tijd nogal wat stof te laten opwaaien. Zoveel stof zelfs, dat er een officiële blaam is uit voortgekomen voor ’t Gareel.

En dit alles door het matchverslag De Lantaarn – VK ’t Gareel (lees matchverslag), dat door het afdelingsbestuur van de KAVVV werd beschouwd als een gebrek aan respect en een besmeuring van hun imago.

Niets is natuurlijk minder waar! Wij hebben het allerhoogste respect voor de KAVVV, en bewonderen de eindeloze energie die zij in de organisatie van onze competitie steken.

Het desbetreffende matchverslag was echter een zuiver ironisch verslag, getuige daarvan de toch wel overdreven vertalingen zoals ChienCherchait en le Harnais (Hondzocht en Gareel voor wie het niet door zou hebben).  We dachten dat dit wel voor iedereen duidelijk zou zijn, maar hebben ons daarin blijkbaar vergist.

Er zijn trouwens nog andere zaken waarin we ons vergist hebben.

Zo dachten we bijvoorbeeld dat wanneer je in je 35-jarig bestaan maar liefst 10 maal de beker van sportiviteit wint, dit enorm zou geapprecieerd worden.

Helemaal fout waren we toen we dachten dat we goed bezig waren met maar amper 7 gele kaarten in 21 matchen voor de A-ploeg , die toch immers mee vooraan strijdt. Die 7 kaarten zijn er maar even veel als wat maar liefst 6 spelers in andere ploegen helemaal alleen op hun palmares kunnen schrijven. En zij hebben dan nog niet eens alle 21 matchen gespeeld, want ze zijn er immers 5 van geschorst !

We dachten ook goed te doen door een correcte administratie te houden, zijnde uitslagen en wedstrijdbladen. Maar dit brengt ook geen zoden aan de dijk. Reeds 2 maal werden we dit jaar door de bond gecontacteerd om de uitslag te vragen van een match waar wij de bezoekers waren, omdat de thuisploeg dit vergeten was. En onlangs zagen we zelf de ref de nummers invullen van onze tegenpartij.

Sportiviteit, daar doe je het toch voor? Toen we op verplaatsing kwamen bij Staff Team en bleek dat hun veld bezet was, hebben we onmiddellijk voorgesteld om de match op ons veld te spelen, en zo hen geen 5-0 aan te smeren.

Wat waren we mis, mis ,mis…

Seneca zei: “Zich vergissen is menselijk, maar volharden is des duivels”.

Misschien moeten we naar deze wijze woorden luisteren en niet meer volharden in onze vergissingen.