Matchverslag 20/10/2012: VK ‘t Gareel A – Black & Blues 3-1

Op deze onverwacht zachte oktobernamiddag ontving ‘t Gareel met Black and Blues een stugge Brusselse tegenstander. ‘t Gareel had het moeilijk met de 10 moedige bezoekers en kon pas in de slotfase de overwinning tot stand brengen.

In de openingsfase nam ‘t Gareel het commando, en al vroeg in de partij kreeg de immer dreigende Dries Deconinck 2 goeie schietkansen. Daarna haalde ‘t Gareel de voet van het gaspedaal, en halfweg de 1e helft kreeg de thuisploeg ondanks het droge weer een koude douche te verwerken. Met een gelukje kon een tegenstander Mika de bal afhandig maken en op de terugkerende Jimmy afstormen, en die kon hem het scoren niet meer beletten, 0-1. ‘t Gareel bleef wel baas, maar vaak werd er overhaast diepte gezocht, terwijl het met het aanwezige voetballende vermogen met powerplay best kon lukken. De 10 Black & Blues weerden zich als duivels in een wijwatervat, en hadden een paar goeie voetballers in de rangen. Tot diep in de 2e helft hielden de bezoekers stand.

De weerstand werd gebroken toen Jan Meeremans een hoekschop van Axel binnenkopte, 1-1. Diezelfde Jan versierde wat later een strafschop, Dries Deconinck zette zich achter de bal maar de doelman redde zijn inzet. Dries Deconinck kon 5 minuten later zijn frustraties van zich afschudden, door sneller dan zijn schaduw met links de bal voorbij de doelman te schieten na een scrimmage met doorzetten van Mika. Wat later maakte Axel de 3-1, maar die werd onterecht afgefloten voor buitenspel. Grappig genoeg kwam hij 5 minuten later duidelijk terug uit buitenspel en mocht hij wel doorgaan, en trapte op exact dezelfde wijze toch de 3-1 binnen. Na een moeilijke wedstrijd kon ‘t Gareel dan toch de 3 punten pakken en ziet het opnieuw een weekje rust tegemoet.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens (56′ Mike Di Rella), Mats Debraekeleer, Mickael Splingard, Dimitrie Van Dam, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Jan Meeremans, Axel Geerts, Dries Lambin (50′ Pieter Tiebout), Dries Deconinck.

Doelpunten: 15′ x 0-1, 52′ Jan Meeremans 1-1, 60′ Dries Deconinck 2-1, 65′ Axel Geerts 3-1.