Matchverslag 6/10/2012: VK ‘t Gareel A – Tref 4-1

’t Gareel ging na de onverwachte nederlaag tegen Noorderlicht van vorige week op zoek naar eerherstel. Op deze druilerige zaterdagnamiddag boden de bezoekers van Tref aardig weerstand, maar keken finaal tegen een 4-1 nederlaag aan.

Coach Braeke kon Dries Deconinck terug in de spits posteren, en behield voor het overige het vertrouwen in zijn team. Ook Stef, die vorige week zijn eigen doelman te grazen nam, mocht opnieuw centraal in de defensie postvatten. En laatslaper Mats was deze week op tijd op de afspraak en draafde vooral in de 1e helft lustig de rechterflank af. Beide ploegen maakten er een uitgebreide studieronde van, met vooral langs Gareel-zijde veel slordigheden en overhaaste blinde passes.

Het duo Steven-Peter palmde gaandeweg het middenveld in en ’t Gareel creërde zo de 1e kansen. Peter dolde tot 2 maal toe zijn tegenstander op links, maar zijn voorzet leverde niets op. Vanop rechts zwiepte Steven een gemeten pass naar het hoofd van Dries Lambin, maar die ging onder de bal door. Steven sneed even door de as van het veld en passte op Peter, die vanop rechts overhoeks trapte, maar de doelman redde.

De daarop volgende archislecht getrapte hoekschop van Axel schoof op het natte veld door ter hoogte van de kleine rechthoek, waar Mika niet door de Tref-verdediging was opgemerkt en de bal binnen kon tikken, de verdiende 1-0 voor ’t Gareel. De 2-0 viel kort voor de rust, toen Peter Dries Deconinck lanceerde, die glipte langs de uitgekomen doelman, en legde de bal in het lege doel.

Vlak na de rust besliste ’t Gareel de wedstrijd al, toen Dries Lambin zijn tegenstander op rechts voor joker zette, de bal panklaar voor doel legde, waar de volledig vrijgelopen Dries Deconinck de 3-0 binnen tikte. Wat later schrikte ’t Gareel op, toen Luc een vrije trap op het natte veld van zijn imposante borstkas liep glippen, en een Treffer er in de rebound 3-1 van maakte.

’t Gareel kwam echter niet meer in de problemen en kon op de counter geregeld uitbreken. Dries Lambin liet nog een opgelegde kans liggen, maar in de slotfase werd Mike in het straatje gestuurd, alleen voor de doelman wilde hij de bal nog opzij leggen, maar een Tref-verdediger zat er tussen en verlengde de bal in eigen doel. 4-1, een goed resultaat voor een niet eens doorduwend Gareel.

Opstelling: Luc Ide, Stef Mattens, Robbe Smulders, Mats Debraekeleer, Mickael Splingard, Steven Rawoe (42’ Pieter Tiebout),  Peter Van Stevens, Jan Meeremans (66’ Jitse Paesmans), Axel Geerts (55’ Ivo Van Dam), Dries Lambin, Dries Deconinck (60’ Mike Di Rella).

Doelpunten: 20’ Mika Splingard 1-0, 30’ Dries Deconinck 2-0, 40’ Dries Deconinck 3-0, 52’ x 3-1, 65’ Mike Di Rella/own-goal 4-1.