Matchverslag 22/09/2012: VK ‘t Gareel A – VK De Lantaarn 4 – 1

Een week na de « bewogen » match tegen Brussels United, moest ‘t Gareel A het opnemen in de derby tegen De Lantaarn. Al jaren wordt er sportief gestreden voor de titel « Ploeg van ‘t Stad ». Vorig seizoen werd de Lantaarn met een droge 6-0 naar huis gestuurd, maar revancheerde zich dan wel thuis met een 3-2 overwinning.

Traditiegetrouw moest coach Braeke zijn opstelling weer wijzigen. Jan Ceusters is weken out na de laffe en criminele trap op zijn hoofd door een Brussels speler, kapitein Stef Mattens vervoegde weer de rangen op libero, Dries Lambin startte met een blauwe teen op de bank.
Ten opzichte van de laatste match ontbraken bij de Lantaarn sterkhouders Kim Perdu (vertrokken naar Lamme Guiche) en Erik Desmet (concentreert zich op loopwedstrijden). Bovendien viel een Lantaarn-speler nog tijdens de opwarming uit met een gedisloceerde schouder.

Het eerste kwartier was volledig voor ’t Gareel, waarbij er vooral via verre inworpen en voorzetten gevaar werd gecreëerd. Steven en vooral Peter probeerden met het hoofd te scoren, maar belandden ofwel op de keeper, ofwel net over. Tussendoor probeerden spitsen Dries DC en Jan al eens met een afstandsschot, maar voorlopig zonder resultaat.
Op het kwartier was het dan toch raak : Dries werd in de voet aangespeeld, hield het balletje netjes bij, en legde dan opzij voor Axel, die mooi voor doel trok en Jan de 1-0 presenteerde.
Even later had Axel de 2-0 moeten scoren nadat Dries de rechterflank van de Lantaarn oprolde, maar hij trapte over. De Lantaarn kon daar weinig tegenover stellen, ze bleven wel mooi combineren en uitvoetballen, maar slaagden er niet in hun spitsen te bereiken. Rond de 25ste minuut was er opnieuw een kans op 2-0, toen na een mooie doorbraak langs onze linkerkant de bal bij Jan belandde, die zelf zijn kans waagde maar miste. Een pasje opzij naar Pieter had beter geweest. Even later toonde Steven zijn superconditie door op een verloren gewaande bal toch door te gaan, de keeper te omspelen, maar dan net naast te besluiten. Nadien ging het licht even uit bij ’t Gareel en kwam de Lantaarn veel beter in de match, met vooral mooie dieptepassen van Hans Devis. Op één van die passen kwam trouwens de enige kans voor de Lantaarn in deze helft, via de “kleine Poille”. Gelukkig stond Luc paraat en gingen we rusten met 1-0.

Tijdens de rust vroeg coach Braeke om te proberen met kortere combinaties de Lantaarnverdediging te doorbreken, en de Gareelspelers zetten deze wens meteen in werkelijkheid om. Een mooie één-twee tussen Jan en Dries gaf deze laatste de gelegenheid om op doel te schieten, maar de Lantaarnkeeper redde mooi. Even later deed hij dit over toen Yorik een meegevolgde Robbe bediende en deze op doel schoot. Maar bij de derde doelpoging moest de keeper zich toch gewonnen geven. Axel, Jan en Steven toverden een Barcelonees tikketakka uit de sloffen op links, en brachten dan de bal bij een vrijstaande Dries, die mooi de 2-0 scoorde. Match gewonnen, denk je dan, tot Peter zich even niet kon bedwingen om de bal met de hand te beroeren. De logische vrije trap werd door Hans Devis over de muur binnen getrapt : 2-1. Peter wou dit goed maken, en trok dan maar even door, recht naar de Lantaarnkeeper. Het Tor-instinct heeft hij echter nog niet, want in plaats van zelf te trappen, legde hij opzij naar Dries. Deze was hierdoor verrast maar trapte toch, de keeper redde echter opnieuw. Op het kwartier probeerde Peter opnieuw, maar de bal ging rakelings over. Meteen zijn laatste wapenfeit, want een lichte verrekking dwong hem naar de kant. Dries L nam zijn plaats in. Double D op het veld garandeert vonken : Dries DC passte perfect op een doorbeukende Dries L, die op zijn beurt netjes inleverde bij Jan. Vriendin Sarah zag meteen haar loverboy zijn derde van het seizoen scoren. In het laatste kwartier gingen er veel waakvlammetjes uit bij ’t Gareel, enkel bunsenbrander Steven bleef kilometers malen ten dienste van de ploeg. Tijd voor onze verdedigers om wat meer werk te krijgen, en dat deden ze perfect. De Lantaarn had nu een duidelijk overwicht, maar ze geraakten niet voorbij een stugge Gareelverdediging. Toch viel er nog een kans op de 3-2 uit de lucht, toen keeper Luc onnodig een bal opzij wou gaan halen, en dus zijn doel onbewaakt liet. Een Lantaarnspeler was sneller op de bal dan Luc en zette mooi voor naar een volledig vrije Jens Devillé. Deze heeft echter de kopballessen van vader en trainer Toon niet gevolgd, en kopte gelukkig voor ’t Gareel over een leeg doel. De 4-1 eindstand kwam er in de laatste minuten. Ingevallen Iron Mike, kwam strompelend in balbezit, schoot de bal in de rechterhoek binnen van op afstand, en hinkte dan weer verder.

Met een zes op zes is ’t Gareel dus goed begonnen, volgende week volgt de eerste verplaatsing naar ’t Noorderlicht, dat tevens zes op zes heeft gehaald.

Opstelling: Luc Ide, Stef Mattens, Mats Debraekeleer, Robbe Smulders, Mickael Splingard, Axel Geerts (60 Dimitrie Van Dam), Steven Rawoe, Peter Van Stevens (50’ Dries Lambin), Pieter Tiebout (36’ Yorik Deroo), Jan Meeremans (57’ Mike Di Rella), Dries Deconinck.

Doelpunten: 16′ Jan Meeremans 1-0 , 40′ Dries Deconinck 2-0, 43′ Hans Devis 2-1, 53′ Jan Meeremans 3-1, 65′ Mike Di Rella 4-1