Matchverslag 23/02/2013: Black & Blues – VK ‘t Gareel A 0-0

Na de mooie overwinning bij leider Hondzocht wilde ‘t Gareel bevestigen op bezoek bij Black & Blues, waarvan het in de heenronde erg nipt won. ‘t Gareel liet weinig zien en moest genoegen nemen met een – al ontaardde de partij aan het einde nog – bloedeloze 0-0.

Coach Braeke wisselde ten opzichte van vorige week Mika en Dries Lambin voor Axel en Jan Meeremans. De verdediging bleef intact en stond opnieuw als een huis, zodat Black & Blues het vroege overwicht niet in grote kansen kon omzetten. Op het kunstgrasveld combineerde de thuisploeg van achteruit iets te gemakkelijk, ‘t Gareel had moeite bij de omschakeling en leed te vaak in een vroeg stadium balverlies. 1 keer staken de bezoekers nadrukkelijk de neus aan het venster, toen Dries Deconinck ter hoogte van de kleine 16 in balbezit kwam, maar aan passen noch schieten toekwam. ‘t Gareel ging op vraag van Braeke de duels wat scherper aan, en Black & Blues konden dit matig appreciëren, en de plaatselijke spits bezondigde zich – niet voor het laatst in de wedstrijd – aan natrappen.

‘t Gareel begon wat beter aan de 2 helft en vertoefde vaker op de helft van de thuisploeg. Toen Peter Sam met een mooie pass Sam eens kon vrijspelen op rechts koos die ervoor om Dries Deconinck aan te spelen in plaats van voor eigen succes te gaan, de pass werd echter onderschept. Wat later legde opnieuw Peter klaar voor Sam, die draaide de bal naar de bovenhoek, maar de poging was niet hard genoeg om de doelman te verontrusten. Black & Blues nam opnieuw over, en kreeg de grootste kans uit de wedstrijd toen een schot vanuit de 2e lijn via de lat terug het veld instuiterde, waar Jimmy het luchtduel om de rebound tegen de venijnige plaatselijke spits met het Marek Hamsik-kapsel won. Die laatste liet na dit duel niet na om de Gareel-doelman fysiek aan te vallen. Zowat alle Gareel-spelers moesten Jimmy in bescherming nemen, omdat ook de andere Black & Blues, inclusief hun doelman, Jimmy te lijf wilden gaan.

De schwung was er na dit voorval bij ‘t Gareel volledig uit, en de bezoekers mochten blij zijn dat ze de 0 konden houden. De gedreven Black & Blues trapten vanuit alle hoeken op doel, Jimmy hield het hoofd koel en ranselde 2 pogingen uit de winkelhaak. Tot overmaat van ramp voelde een plaatselijk voorbeeldig vaderfiguur zich geroepen om onze spelers en vooral doelman Jimmy al tijdens de wedstrijd verbaal te bedreigen. Zodra het laatste fluitsignaal ging, stak deze spierbundel het ganse veld over, en probeerde met een indrukwekkende rechtse hoek Jimmy een klap te verkopen, maar miste zijn doel. De Black & Blues, behalve hun ondertussen gekalmeerde doelman, ondernamen geen poging om de heetgebakerde ‘supporter’ op zijn plaats te zetten, en die achtervolgde de Gareel-spelers tot aan de kleedkamer, om daar te wachten tot ze (en vooral zijn target) opnieuw buiten kwam. De politie werd verwittigd, en deze moest uiteindelijk ook hardhandig tussenbeide komen om de man in bedwang te houden. Een bedenkelijk einde van een ontgoochelende partij, waarvan het kostbare puntenverlies ‘gelukkig’ de enige opgelopen schade is. Volgende week moet ‘t Gareel opnieuw leider Hondzocht het vuur aan de schenen kunnen leggen.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters, Wannes Monteyne, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Sam Moureau (62′ Mats Debraekeleer), Axel Geerts (55′ Mika Splingard), Jan Meeremans (55′ Dries Lambin), Dries Deconinck (58′ Yorik Deroo)

Doelpunten: geen