Matchverslag 02/03/2013: VK ‘t Gareel A – Hondzocht 2-1

Voor de 2e maal in 14 dagen ging ‘t Gareel de confrontatie aan met leider Hondzocht. Na een bloedstollend spannende wedstrijd trok de thuisploeg opnieuw aan het langste eind en hield het de titelstrijd in 3D volop in leven.

Bovenaan de rangschikking leek tot een paar weken geleden niemand bekwaam om leider Hondzocht ook maar een strobreed in de weg te leggen. Noorderlicht, ‘t Gareel en Pichichi troepten samen in een schijnbaar hopeloze achtervolging. Tot ‘t Gareel Hondzocht op eigen veld een eerste nederlaag toediende en de ruime achterstand terug speelbaar leek, met de terugwedstrijd spoedig in het vooruitzicht. De oranjehemden kwamen vorige week echter niet verder dan 0-0 bij Black & Blues, en hadden daarmee hun lot niet meer in eigen handen. Toch gingen ze er tegen Hondzocht opnieuw vol tegenaan om het vertrouwen van de leider door een 6 op 6 tegen hen volledig te kelderen. Hiervoor rekende Braeke ongeveer op dezelfde basis als de voorbije weken, ten opzichte van vorige zaterdag kwam Dries ten nadele van Axel opnieuw in de ploeg, Sam werd linksmidden.

Hondzocht miste een aantal spelers ten opzichte van de wedstrijd in Tubize, maar liet desondanks in de eerste 20 minuten zien en voelen waarom ze op kop staan. ‘t Gareel ontbrak scherpte in de duels en werd op de eigen helft teruggedrongen, een zeldzame uitbraak over de flank niet te nagesproken. De organisatie was echter top, en met name man of the match Robbe leek wel onpasseerbaar. Tot 3 maal toe kreeg Hondzocht een vrije trap vlak voor de Gareel-16, maar het gevaar werd telkens geweken. Coach Braeke werd beloond voor zijn geduld en zag ‘t Gareel stilaan groeien in de wedstrijd. Kort voor rust had Sam zelfs kunnen scoren, toen de Hondzocht-keeper twijfelde op een doorgekopte voorzet, maar hij kreeg er zijn voet onvoldoende tegen.

In de 2e helft ontwikkelde ‘t Gareel druk naar voren. Dries Deconinck zag tot 2 maal zijn schot afgeblokt, Steven Rawoe kwam in kansrijke positie, maar legde in plaats van te trappen breed op de ingevallen Yorik, die het niet zo begrepen had. De grootste kans was voor Jean, die van dichtbij de bal hoog over joeg. Halfweg de 2e helft viel het doelpunt dan toch. Opnieuw Dries Deconinck pingelde na een afgeslagen voorzet met de bal en hield 3 verdedigers aan de praat, de capriolerende bal werd door Jean Ceusters op de slof genomen, en dit keer verdween de bal mooi onder de lat tegen de netten, 1-0. Na de 1-0 nam ‘t Gareel wat gas terug, en Hondzocht ging op zoek naar de gelijkmaker. 10 minuten voor tijd kreeg het die ook. De bal werd vanuit het middenveld over de Gareel-verdediging gedropt, waar de bedrijvige nr 9 oog in oog met Jimmy beheerst de 1-1 binnen trapte. De zeldzame keer dat ‘t Gareel een kans moest weggeven was het meteen raak.

‘t Gareel trapte af, en Peter verstuurde onmiddellijk een prachtig gemillimeterde pass in de looplijn van Sam, die hem nog goed controleerde ook, en in 1 beweging trapte, maar de doelman op zijn weg vond. Een unieke kans op de 2-1 ging verloren, maar het geloof in de Gareel-rangen dat het nog kon was wel onmiddellijk terug. Wat later wrong Yorik zich op rechts langs zijn belager en speelde Steven centraal voor doel aan, die echter niet kon besluiten. De afgeslagen bal kwam bij Sam, die de bal terug richting Steven stuurde, die dit maal de bal tussen de doelman en de bijspringende verdediger op de lijn kon binnen trappen, 2-1, een wereld van verschil. Na een mooie aanval via Mika, Sam, Yorik en opnieuw Mika kon die laatste er nog bijna 3-1 van maken. Maar ‘t Gareel hield de 2-1 vast, zodat Hondzocht zich de komende weken niet meer veel misstappen kan permitteren. Dit geldt echter ook voor alle achtervolgers, ‘t Gareel op kop, te beginnen volgend weekend op bezoek bij Legia.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters, Wannes Monteyne, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Dries Lambin (66′ Mike Di Rella), Sam Moureau, Jan Meeremans (36′ Yorik Deroo), Dries Deconinck (55′ Mika Splingard),

Doelpunten: 50′ Jan Ceusters 1-0, 59′ x 1-1, 65’ Steven Rawoe 2-1.