Matchverslag 09/03/2013: Legia B – VK ‘t Gareel A 0-3

Na de nipte overwinning tegen Hondzocht trachtte ‘t Gareel dit resultaat te bevestigen op bezoek bij Legia, dat zijn thuiswedstrijden op Sippelberg in Molenbeek afwerkt. Niet voor het eerst dit seizoen kwam ‘t Gareel al vroeg op voorsprong, en nam het redelijk overtuigend de maat van Legia, een elftal dat uit 11 Polen bestaat. Door de overwinning van Pichichi tegen Hondzocht wordt het bovenaan ongemeen spannend.

Braeke moest voor het eerst in een paar weken echt sleutelen aan zijn elftal, Jan Ceusters en Wannes waren afwezig. Mika en Axel kwamen terug aan de aftrap, Sam schoof een rij achteruit. ‘t Gareel begon vastberaden aan de wedstrijd, en bij de 1e aanval was het al raak. Sam speelde Dries Deconinck vrij op rechts, die zette voor, de bal viel voor de voet van Jan Meeremans, en die scoorde de 0-1. Amper een paar minuten later een gelijkaardig scenario op links, waar Dries Deconinck Peter aanspeelde, die de actie maakte en voorzette, en aan de 2e paal trapte opnieuw Jan Meeremans de 0-2 binnen. Meer zelfs, binnen het kwartier had Jan zijn hattrick kunnen volmaken, maar hij trapte van dichtbij op de doelman.

Legia knokte zich na de 0-2 wel in de wedstrijd, en met hun ongestructureerde aanvallende opstelling brachten ze de Gareel-verdediging wat van de wijs. De plaatselijke kapitein met het nr 9 toonde echter ook voetballend vernuft, toen hij op rechts Mika een oor aannaaide en een prachtige voorzet verstuurde, waar de nr 11 vrij kon inkoppen, maar Jimmy met een prachtsave toonde dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Kort voor de rust gooide ‘t Gareel de wedstrijd in het slot. Sam bereikte met een gekraakte voorzet Peter, die legde de bal panklaar voor Axel, die de bal mooi in de winkelhaak plaatste, en stilaan een patent op knappe doelpunten lijkt te hebben. Met 0-3 bij de rust was er geen vuiltje aan de lucht.

Bij het begin van de 2e helft kwam ‘t Gareel toch weer wat onder druk te staan, doordat het zelf te veel balverlies leed. Verder dan wat pogingen uit de 2e lijn of op vrije trap kwam Legia echter ook niet. Onder impuls van Dries Deconinck, Peter en Steven Rawoe, die zijn skireis speciaal voor ‘t Gareel had ingekort, kwamen de bezoekers opnieuw de Poolse helft bezetten. Dries Deconinck trapte een vrije trap fraai tegen de touwen, maar zag de 0-4 afgekeurd, omdat hij de vrije trap niet rechtstreeks had mogen nemen. De ingevallen Yorik miste nog een paar kleine kansen, en Sam werd toen hij doorbrak over links door de libero van Legia neergemaaid, de scheidsrechter besliste echter in de geest van de faire wedstrijd om er geen kaart voor te geven.

‘t Gareel nam vrede met de 0-3, en komt door het verlies van Hondzocht in het zog van de leider. Een positieve balans na deze Super Saturday, waarop alle ploegen uit de top-6 tegen elkaar speelden.  Doordat alles nu zo dicht bij elkaar ligt en met nog enkele onderlinge confrontaties in het verschiet geldt eigenlijk dat de ploeg uit het kwartet Hondzocht – ‘t Gareel – Noorderlicht – Pichichi die al zijn resterende wedstrijden kan winnen kampioen wordt. Indien de uit het niets teruggekeerde koning winter geen stokken in de wielen steekt neemt ‘t Gareel het volgende zaterdag op tegen zwart beest Buizingen B, in de wetenschap dat het bij winst voor het eerst dit seizoen alleen leider kan worden.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Robbe Smulders, Sam Moureau (63′ Mats Debraekeleer), Mika Splingard, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Jan Meeremans (58′ Mike Di Rella), Axel Geerts, Dries Lambin (53′ Yorik Deroo), Dries Deconinck.

Doelpunten: 2′ Jan Meeremans 0-1, 5′ Jan Meeremans 0-2, 30’ Axel Geerts 0-3.