23/03/2013: Pichichi – VK ‘t Gareel A (gestaakt bij 0-0)

Vol verwachting werd er uitgekeken naar de wedstrijd tussen Pichichi en ‘t Gareel A. 2 ploegen met titelambities, maar ook 2 goed voetballende ploegen met sympathie en respect voor elkaar. Het beloofde dus een leuke pot voetbal te worden, maar een ultieme winterprik gooide roet in het eten en zo werd deze eerste lentewedstrijd na een kleine 20 minuten bij hevige sneeuwval wijselijk beĆ«indigd door de scheidsrechter.

De na de winterstop sterk teruggekeerde Wannes was op skireis naar Center Parcs, de vorige week afwezige sterkhouder Robbe kwam terug in de ploeg. Die andere eeuwige comeback kid Sam verschoof van linksmidden naar rechtsachter, met Dries voor zich. Pichichi was in de aanvangsminuten de betere ploeg, al waren de schoten vanop ruime afstand niet goed gericht, de fijnbesnaarde kapitein van de thuisploeg demonstreerde dit via een schot richting hoekschopvlag. ‘t Gareel gaf een paar hoekschoppen weg, waarop Jimmy zijn vuistenwerk moest tonen. Klemmen was door de gladheid van de bal geen optie. Toen Pichichi een vrije trap versierde vlak voor de 16 was het even letterlijk en figuurlijk bibberen, maar de bal werd naast getrapt.

‘t Gareel nam resoluut over, en op rechts timmerden Sam, Dries en Jan Meeremans een mooie aanval in elkaar. De laatste pass kwam er niet uit, maar de daaruit volgende hoekschop werd door Sam op Jan Meeremans’ hoofd getrapt en diens kopbal werd van de lijn gehaald. Ook de volgende hoekschop werd door Pichichi paniekerig weggewerkt, Steven Rawoe speelde de bal naar Sam, diens voorzet kon door de 2 Dries’en niet in doel worden verwerkt. Bij de daaropvolgende actie werd Steven aangetrapt, maar ‘t Gareel kreeg geen vrije trap op deze interessante plaats. Ondertussen begon de sneeuwval zijn rol te spelen in het veldspel, ballen glibberden weg van de voet en brokken ijs onder de noppen bemoeilijkten het voetballen. Omdat ook de lijnen minder zichtbaar werden, maakte de scheids vroegtijdig een eind aan de wedstrijd, een juiste beslissing omdat deze wedstrijd betere omstandigheden verdient om in beslecht te worden. De wedstrijd wordt herspeeld op een latere datum. Volgende week ontvangt ‘t Gareel Noorderlicht, opnieuw een topper die moet gewonnen worden.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters, Sam Moureau, Robbe Smulders, Peter Van Stevens, Steven Rawoe, Dries Lambin, Mickael Splingard, Jan Meeremans, Dries Deconinck. Subs not used: Mats Debraekeleer, Yorik Deroo, Pieter Tiebout, Axel Geerts