29/03/2013: VK ‘t Gareel A – Noorderlicht 1-0

Nadat ’t Gareel die andere topper vorige week al na 20 minuten afgebroken zag, stond er deze week al een nieuwe rechtstreekse rivaal in de titelstrijd te wachten. ’t Gareel speelde 1 van zijn beste partijen van het seizoen en hield verdiend de 3 punten thuis tegen Noorderlicht.

Noorderlicht had ’t Gareel in de heenronde verslagen en heeft in deze titelstrijd de sleutel in handen, met duels tegen Pichichi in het verschiet. Coach Braeke kon opnieuw beschikken over Wannes, maar moest Steven Rawoe dit keer schrappen uit zijn type-elftal. Dries Lambin moest zijn afwezigheid op het middenveld doen vergeten, met Peter naast hem in een iets defensievere rol dan anders. Sam, die zijn 1e seizoenshelft zag de mist ingaan nadat hij zijn enkelligamenten scheurde in een oefenwedstrijd tegen Noorderlicht, schoof opnieuw door naar rechtsmidden. Net als in de meeste toppers liet ’t Gareel in de openingsfase het initiatief aan de tegenstander, maar de afstandsschoten  werden door Jimmy geneutraliseerd en evenals in al die vorige wedstrijden nam de thuisploeg even vlot weer over.

’t Gareel domineerde eigenlijk zowat de hele partij, net als bij de vorige thuiswedstrijd tegen Buizingen speelde het erg indrukwekkend. De bal ging van voet tot voet, er was veel beweging en druk naar voren, en de ploeg gaf niet toe aan de druk die de virtuele leidersplaats met zich meebrengt. Vreemd genoeg liet ’t Gareel ondanks het veldoverwicht weinig grote kansen noteren. Dries Deconincks pogingen werden telkens afgeblokt, en een poging van Mika ging over. Na de rust ging ’t Gareel op hetzelfde elan verder, en met het aantal hoekschoppen en inworpen dichtbij het vijandelijke doel hing het openingsdoelpunt in de lucht. Sam was er akelig dichtbij toen hij zo’n doorgekopte inworp van dichtbij nog over de lat kopte.

Even later bij een gelijkaardige fase verlengde een tegenstander de bal met het hoofd richting eigen doelmond, waar de bedrijvige Jan Meeremans de bal over de doellijn kon werken. In een interview achteraf liet hij zich ontvallen dat zijn geslachtsdelen er voor iets tussen zaten. In ieder geval kreeg ’t Gareel met deze 1-0 de voorsprong die het verdiende, en Jimmy diende in de 2e helft slechts 1 of 2 keer in te grijpen. Volwassen  maakte ’t Gareel de 70 minuten rond en boekte opnieuw een mooie overwinning, die door de scout van Hondzocht niet gesmaakt werd. Volgende zaterdag staat voor ’t Gareel de korte, maar zeer verraderlijke verplaatsing naar De Lantaarn op het programma, een derby waarbij de thuisploeg ondanks de slechte klassering ’t Gareel zeker een hak zal willen zetten.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters, Wannes Monteyne, Robbe Smulders, Peter Van Stevens, Dries Lambin, Sam Moureau (56’ Yorik Deroo), Mickael Splingard (52’ Axel Geerts), Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 50’ Jan Meeremans 1-0.