6/04/2013: De Lantaarn – VK ‘t Gareel A 1-3

’t Gareel A heeft voor het eerst in jaren kunnen winnen op het veld van de buren van De Lantaarn. Het deed dit niet zo overtuigend als de voorbije weken, maar bouwt zo wel verder aan de winning streak die nog 3 wedstrijden moet aanhouden.

In vergelijking met vorige week tegen Noorderlicht was Robbe niet beschikbaar, Steven Rawoe keerde terug in de ploeg. De backposities werden ingevuld door Sam en Wannes. In de periode vlak na de winterstop maakte ’t Gareel er vaak een sport van om al in de eerste minuten te scoren, de laatste weken heeft de ploeg eerst een inloopperiode nodig. De Lantaarn startte duidelijk beter en streed met open vizier tegen een opmerkelijk zenuwachtig acterend ’t Gareel. Er was te weinig beweging en bezieling in het elftal, dit leidde tot onzekere passing, balverlies en het spel van de tegenstander moeten ondergaan. 2 keer werd ’t Gareel over zijn linkerkant gepakt door direct spel van de Lantaarn, evenveel keer werd het gevaar nog geweken. Jimmy moest zich ondanks het overwicht van De Lantaarn echter niet te vaak onderscheiden.

Buiten een schuchtere poging van Mika, die voorlangs ging, had ’t Gareel nog niet veel laten zien. Ook verslaggever en rechtsachter Sam speelde opvallend sober, en waagde zich niet aan dribbels die hij anders wel zou aandurven, en koos voor ‘veilige’ passes. Dit is echter niet de basis waarop het succes van ’t Gareel dit seizoen op gestoeld is, wel op met lef vooruit durven voetballen. Na 20 minuten waagde Sam, wiens naam volgens sommigen te vaak vermeld wordt in de verslagen, zich aan een eerste haasje-over met zijn maatje Dries, kwam in de 16 wat gelukkig in balbezit, maar trapte dan binnen het bereik van de doelman. Een eerste doelpunt van het seizoen zit er vooralsnog niet in voor de weldra 31-jarige Marc Emmers van ’t Gareel (die was even polyvalent en even blessuregevoelig). Zijn daaropvolgende hoekschop werd door Jan Meeremans in de volley over besloten. De laatste grote kans van de 1e helft was voor Peter Van Stevens, die een mooi getrapte voorzet van Steven Rawoe naar de benedenhoek kopte, maar weer bracht de doelman redding.

Conclusie van de eerste helft was dat aanvankelijk ’t Gareel niet leek te willen, en de Lantaarn eerder niet leek te kunnen. Coach Braeke maakte zich terecht druk om de tegenvallende prestatie tot dusver. ’t Gareel toonde echter vroeg in de 2e helft dat het niet ging begeven onder de druk van de titelambities. Dries Deconinck zette een combinatie op het getouw met Mika op links, die kon de bal mooi voorbrengen, en Dries Lambin dook op voor doel om de 0-1 binnen te tikken. Een bevrijdend doelpunt, waar zowel assistgever Mika als doelpuntenmaker Dries na een periode van bankzitten tevreden mee zullen zijn. ’t Gareel nam de wedstrijd in handen, en Jan Meeremans kreeg een mooie kans alleen voor de keeper, maar zijn subtiele lobbal miste precisie. Wat later kon Peter na een uittrap van Jimmy de bal veroveren en alleen op doel afstormen. Hij zag de doelman opnieuw erg uitnodigend ver voor zijn lijn staan, en lobde de bal mooi in doel, 0-2, een beloning voor de alomtegenwoordige Peter, die op raadselachtige wijze en met de stilaan legendarische lokroep ‘Peter bal’ bij elk luchtduel die bal telkens als een magneet bij zich weet te krijgen.

Ondanks de geruststellende tussenstand kwam ’t Gareel opnieuw onder druk te staan. De Lantaarn gooide alles in het offensief, ’t Gareel moest vrije trappen en hoekschoppen beginnen toestaan. Het tegendoelpunt viel echter uit een inworp en was zeker te vermijden. Sam gaf de inworp te makkelijk weg, de inworp richting doel werd door Erik Desmet, de beste Lantaarn-speler, gedevieerd, Peter en Jan slaagden er niet in de bal weg te werken en voor doel kon Sven Desmeth de aansluitingstreffer  aantekenen, 1-2. Het scenario van vorig seizoen, toen een 0-2 voorsprong nog werd omgebogen tot een 3-2 nederlaag, doemde even op, maar toen was er de flits van Dries Deconinck. Mooi aangespeeld door de jarige Jan Meeremans, knalde hij van aan de 16 de 1-3 weergaloos voorbij de doelman. De Lantaarn drong daarna niet al te veel meer aan, en ’t Gareel pakte ondanks een ietwat mindere prestatie opnieuw de overwinning mee. Nog 3 alles bepalende uitwedstrijden wachtten ’t Gareel, te beginnen met volgende week zaterdag op Staff Team, waar uit een nog iets beter vaatje moet getapt worden.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters, Sam Moureau, Wannes Monteyne, Steven Rawoe (50’ Mats Debraekeleer), Peter Van Stevens, Dries Lambin, Mickael Splingard (55’ Axel Geerts), Jan Meeremans (62’ Yorik Deroo), Dries Deconinck (68’ Mike Di Rella).

Doelpunten: 45’ Dries Lambin 0-1, 52’ Peter Van Stevens 0-2, 57’ Sven Desmeth 1-2, 61’ Dries Deconinck 1-3.