13/04/2013: Staff Team – VK ‘t Gareel A 0-6

‘t Gareel heeft ook op bezoek bij Staff Team de titelstress niet de bovenhand laten nemen. Met een hoog percentage balbezit en efficiëntie vooraan legde het de thuisploeg over de knie. In de 2e helft diepte het de score uit tot 0-6.

Staff Team speelt zijn thuiswedstrijden in Ukkel op een synthetisch terrein dat rechtstreeks uit de outlet van Carpet-Land lijkt te komen. Coach Braeke had door de beschikbaarheid van al zijn kernspelers een aantal knopen door te hakken. Mika en Dries waren samen met Mats en Pieter bankzitters van dienst, Robbe en Axel de nieuwkomers in de basiself. Voor de eigen wedstrijd gingen een aantal spelers titelconcurrenten Noorderlicht en Pichichi scouten in hun onderling duel, dat op 0-0 eindigde, een positief resultaat voor ‘t Gareel, dat echter vooral Hondzocht nog moet vrezen. Gedecideerd startte ‘t Gareel aan de 1e opdracht van het laatste cruciale drieluik.

Braeke had gevraagd om het balbezit te laten primeren in de aanvangsfase, waarin de ploeg de laatste weken vaak het spel moest ondergaan door slordig om te gaan met dat balbezit. ‘t Gareel parkeerde zich snel op de helft van de tegenstander, die ook verzorgd voetbalde, maar zelden tot aan de Gareel-16 kon combineren. Drijvende krachten Peter en Steven hielpen de motor op gang. Peter ondernam na samenspel met Axel een rush  op links, speelde Dries Deconinck aan en die trapte droogjes de 0-1 tegen de touwen. Bijna onmiddellijk daarna kreeg Jan Meeremans een mooie kans op 0-2, maar trapte voorlangs.

Even later was het echter wel raak voor de schaduwspits met de weelderige haardos, Peter stak met zijn zevenmijlslaarzen het veld over, speelde Dries Deconinck aan, die opende op Jan Meeremans, en dit keer de 0-2 keurig in de linkerbenedenhoek mikte. Even later bediende Steven Rawoe op bijna identieke wijze Sam, maar die illustreerde zijn scoringsprobleem door de bal binnen het bereik van de niet eens overtuigende doelman te mikken. Daarna ging de Gareel-storm even liggen en kwam Staff Team beter in de wedstrijd, maar grote kansen kreeg het niet en de oerdegelijke libero Stef en autoritaire doelman Jimmy stonden pal.

Bij de rust vervingen Mats en Dries Lambin Jan Ceusters en Wannes. Bij het begin van de 2e helft kreeg Staff Team zijn beste kans van de wedstrijd toen Mats volgens de analisten als een patatje stond te pitten, en de linksmidden van Staff Team zijn voet tegen de bal kon zetten, maar de paal redde Jimmy en ‘t Gareel. Daarna viel vooral op hoe goed ‘t Gareel stond te verdedigen en uit te voetballen, het leek wel kunst, en een soort voetbal dat op dit moment in 3e afdeling op niet veel velden valt te bewonderen. De match werd beslist toen Dries een bal verkeerd in de diepte stuurde, maar de ingevallen Mika ging erachteraan, de doelman kwam als een onhandige Pipo de clown uit zijn doel en Mika legde de 0-3  binnen.

Daarna dikten topschutters Jan Meeremans en Dries Deconinck hun conto elk met nog een extra doelpuntje aan. Ze geven elkaar hierin geen duimbreed toe, en hebben elk een ruim aandeel in de 75 gescoorde Gareel-doelpunten tot dusver. Mats miste tot hilariteit van de toeschouwers nog een dot van een kopkans, maar het slotakkoord was voor Dries Lambin die eerst een gat in de lucht trapte, maar vervolgens de bal met de scheenbeschermer binnen trapte. 0-6, een mooi resultaat met opnieuw beter voetbal dan tegen de Lantaarn. Volgende week heeft ‘t Gareel geen wedstrijd en kijkt het met meer dan gewone interesse naar de wedstrijd Noorderlicht – Hondzocht, om de week erna zelf op bezoek te gaan bij Brussels United.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters (36′ Dries Lambin), Wannes Monteyne (36′ Mats Debraekeleer), Robbe Smulders, Peter Van Stevens (55′ Pieter Tiebout), Steven Rawoe, Sam Moureau, Axel Geerts ( 45′ Mika Splingard), Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 15′ Dries Deconinck 0-1, 20′ Jan Meeremans 0-2, 50′ Mika Splingard 0-3, 55′ Jan Meeremans 0-4, 60′ Dries Deconinck 0-5, 68’ Dries Lambin 0-6