27/04/2013: Brussels United – VK ‘t Gareel A 0-3

’t Gareel heeft ook de lastige uitwedstrijd bij Brussels United tot een goed einde gebracht. Opnieuw kwam het vroeg 0-2 voor en speelde het de wedstrijd volwassen uit. ’t Gareel gaat de slotspeeldag in met 1 punt voor op naaste belager Hondzocht.

De heenwedstrijd tegen Brussels United had een negatief randje, en daardoor was het afwachten welk sfeertje er rond het veld ging hangen. Maar de rotte appels waren er bij Brussels United uit, en alles verliep zonder opstootjes deze keer. Voor de wedstrijd zelf kon coach Braeke door de gekende voorgeschiedenis Jean niet opstellen, Wannes was zijn vervanger op de voorstopper, Sam werd rechtsachter en Dries rechtsmidden. ’t Gareel trachtte net als tegen Staff Team veel balbezit te houden en domineerde van meet af aan de debatten. Domineren deed ook Peter op het middenveld, en toen hij vanaf 25 meter een zwieper aan de bal gaf vloog de bal zowaar nog boven de weifelende doelman binnen ook, 0-1.

’t Gareel combineerde lustig verder, en vooral op rechts lag veel ruimte, man of the match Dries Lambin kreeg na een combinatie met Jan Meeremans in de 16 de kans om te trappen, en deed dit met verve. Via de paal ging de bal binnen, en stond al vroeg de 0-2 op het bord. Brussels United ontbeerde stootkracht voorin en kon in de 1e helft, en bij uitbreiding de ganse wedstrijd, geen enkele kans bij elkaar voetballen. 1 keer moest Jimmy een verre trap in het kader vangen, en een paar vrije trappen op gevaarlijke plaatsen waren ook niet aan de Brusselaars besteed. De spelers van Hondzocht, die net daarvoor een veld verder Legia B met 0-2 hadden verslagen, gaven hun pogingen tot destabilisatie van de Gareel-spelers dan ook al snel na de 0-2 op en keerden huiswaarts.

Eens de turbo diesel van rechtsback Sam aangeslagen was, dweilde die een paar keer de rechterflank af, maar zijn voorzetten werden door Jan Meeremans en Peter Van Stevens elk 1 keer net naast gedevieerd. En na een ter plaatse ingestudeerd nummertje met Peter werd zijn panklare voorzet door niemand interessant genoeg bevonden om binnen te tikken. Jan Meeremans kreeg nog een dot van een kans, maar trapte een gat in de lucht, waardoor een plaatselijke bui ontstond. 0-2 bij de rust, just what the doctor ordered voor ’t Gareel.

In de 2e helft loste ’t Gareel zijn greep op het middenveld een beetje, maar Brussels United bleek te onmondig om daarvan te profiteren. Het was ’t Gareel dat tot de grootste kansen kwam. Dries Deconinck pakte uit met een solo, maar faalde, atypisch voor hem, in de afwerking. De ingevallen Axel en Pieter lieten zich beiden gelden met een schot dat voorlangs ging. Brussels United werd wat bitsiger in de tackles, maar ontsporen deed het niet, omdat de ref de wedstrijd goed onder controle had, en de Brusselaars bij protesten tot de orde riep. Uiteindelijk maakte Dries Deconinck na inspelen van Peter er met een flitsend schot na een dito controle toch 0-3 van. Binnen 2 weken moet ’t Gareel op het veld van Pichichi nog 1 keertje winnen, een zware opdracht, maar enkel zo zou het, 6 jaar na de vorige, opnieuw een titel kunnen vieren.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Wannes Monteyne, Sam Moureau, Robbe Smulders, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Dries Lambin (55’ Pieter Tiebout), Mika Splingard (50’ Axel Geerts), Jan Meeremans (60’ Yorik Deroo) , Dries Deconinck (65’ Glenn Dobbelaere).

Doelpunten: 5’ Peter Van Stevens 0-1, 10’ Dries Lambin 0-2, 62’ Dries Deconinck 0-3.