Matchverslag 07/09/2013: VK ‘t Gareel A – Lembeek

‘t Gareel A toonde zaterdag dat het geen mal figuur zal slaan in 2e afdeling. Met een mooie en verdiende 3-0 overwinning tankte het team vertrouwen en blijft ‘t Gareel A ook in de eerste week van september nog steeds ongeslagen in 2013.

Iedereen kent ondertussen het verhaal: ‘t Gareel A werkte vorig seizoen vanaf januari een quasi perfect parcours af, maar zag op de slotspeeldag door een gelijkspel bij Pichichi de knappe remonte niet beloond met de titel. Doordat er in 2e afdeling toch nog een plaatsje open kwam mocht ‘t Gareel als (ruimschoots) beste 2e uit 3e afdeling toch mee promoveren, een welkome uitdaging voor de spelersgroep die graag terug een stap hogerop wilde.

1 nieuw gezicht in de basiself bij ‘t Gareel, want het bestuur had op de afwezigheid van doelman Jimmy geanticipeerd door aan het eind van de zomermercato nog toe te slaan en Jeremy Vekeman als back-up doelman vast te leggen, en die liet al in de opwarming zien uit het goeie hout gesneden te zijn, en de ganse wedstrijd erg veel vertrouwen uitstraalde. Achteraan startte coach Braeke met libero Stef, backs Sam en Mika, en voorstopper Robbe, die de scepter van nieuwbakken veteraan Wannes mocht overnemen, en Jean op de bank hield. In de centrale as stonden de complementaire duo’s Steven-Peter in het midden en Jan Meeremans-Dries vooraan. Op de flanken startten Dries en Axel.

‘t Gareel startte erg scherp en al in de 2e minuut kopte Dries Deconinck op de paal. Het was echter uitstel van executie voor een verbouwereerd Lembeek, want even later kon Dries Deconinck zich in de 16 vrij maken en via een Lembeeks been ging de bal tegen de netten, 1-0. ’t Gareel behield de ganse 1e helft vlot het overwicht, dit tegen een ploeg die vorig jaar toch in de middenmoot van 2e afdeling kampeerde. De nr 10 van Lembeek was de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar meer dan een schuchter afstandsschot hoefde Jeremy niet onschadelijk te maken.

De ruimte lag op rechts, waar ’t Gareel makkelijk de vrije man vond. Dries Lambin werd door Peter een paar keer mooi vrijgezet, maar jammer genoeg vonden Dries’ voorzetten niet de juiste bestemming. Hetzelfde verhaal bij Sam toen die de achterlijn haalde, en Jan Meeremans niet kon besluiten. Libero Stef sloeg voor de rust zijn voet om en moest bij de rust vervangen worden. Sam werd laatste man en Jean kwam in het veld.

Bij het begin van de 2e helft was ’t Gareel het overwicht, het balbezit en de organisatie wat kwijt. De nr 7 van Lembeek kon te makkelijk een paar ballen achter de Gareel-defensie droppen en Jeremy moest een paar keer kordaat zijn doel uitkomen. ’t Gareel gaf 1 grote kans weg: bij een voorzet vanop links kon de nr 10 in de rug van Jean koppen, maar hij kon onvoldoende bij de bal en knikte naast. Daarna sloeg ’t Gareel zelf toe. Peter wurmde zich door de as van de bezoekende verdediging en trapte de bal onder de doelman binnen, 2-0, een geruststellende voorsprong voor de thuisploeg.

Coach Braeke kon tevreden zijn over de inbreng van de wisselspelers. De pas ingevallen Yorik was 2 keer dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schoten naast gaan. Mike verstuurde een paar mooie passes vanop rechts, en Pieter bracht diepgang op links. Bij een actie op links behield hij het overzicht en passte de bal breed op Peter, die de bal met een schitterende volley in de linkerhoek knalde, en zich meteen ook van de man of the match award verzekerde.

Zo trekt hij, alsook de ganse ploeg met deze comfortabele 3-0 winst de lijn van vorig seizoen door. Sinds 17 november 2012 (Pichichi) verloor ’t Gareel A geen competitiewedstrijd meer. Het opgediste voetbal van zaterdag toont aan dat de ploeg beter gewapend is om zijn mannetje te staan in 2e afdeling dan bij de vorige passage. Volgende week gaat ’t Gareel A op bezoek bij Safira, meteen een wedstrijd met de leidersplaats als inzet.

Opstelling: Jeremy Vekeman, Stef Mattens (36’ Jan Ceusters), Robbe Smulders, Sam Moureau, Mickael Splingard, Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Dries Lambin (55’ Mike Di Rella), Axel Geerts (46’ Pieter Tiebout), Jan Meeremans (46’ Yorik Deroo), Dries Deconinck.

Doelpunten: 5’ Dries Deconinck 1-0, 52’ Peter Van Stevens 2-0, 64’ Peter Van Stevens 3-0.