Matchverslag 14/09/2013: Safira – VK ‘t Gareel A 2-1

Nadat ‘t Gareel A vorige week nog vlot de maat van Lembeek A nam, maakte het zaterdag pas echt kennis met het niveau van 2e afdeling. Safira draaide vorig seizoen bovenin mee, en was een betere waardemeter. ‘t Gareel lag in het veldspel vaak onder, hield lang stand en kwam in de 2e helft zelfs op voorsprong, maar kon aan het eind toch geen punten meegraaien..

Coach Braeke kon voor de verplaatsing naar Edingen geen beroep doen op prijsschutter Dries Deconinck, en door de onbeschikbaarheid van doelmannen Jimmy en Jeremy Vekeman stond stand-in keeper David Beier tussen de palen. Glenn Dobbelaere kwam op rechts in het team en Dries Lambin schoof door naar de spits. Op een slecht onderhouden bijveld en in de striemende regen nam Safira van meet af aan het commando, en ‘t Gareel werd aanvankelijk overspoeld door de aanvalsgolven van de thuisploeg.

Het gevaar kwam uit alle hoeken, talloze keren kon de Gareel-verdediging ternauwernood ingrijpen, Safira trof zowel paal als lat en werd een strafschop onthouden na een nogal opzichtige duw van Mika. ‘t Gareel counterde af en toe scherp, qua echte doelkansen lag het niet onder, en zowel Jan Meeremans als Glenn na een scrimmage bij een hoekschop hadden kunnen scoren. Peter en Steven kregen moeilijk voet aan de grond in het middenveld, en ook de doorgaans betrouwbare Gareel-defensie kreunde onder de druk.

Als bij wonder haalde ‘t Gareel de rust met 0-0. De 2e helft begon iets evenwichtiger, ‘t Gareel stak de neus aan het venster en scoorde. Axel bracht een vrije trap voor doel, de thuisdefensie schuwde het luchtduel met ‘gros porc’ Peter en die knikte naar de grond, en de bal glibberde via de doelman achter de lijn, 0-1. Daarna was ‘t Gareel dichtbij de 0-2, zowel Jan als Peter kwamen alleen voor de doelman maar misten. Toen Mika na een aanslag op zijn ribbenkast uitviel was de organisatie bij ‘t Gareel zoek.

Toen de ingevallen Mika en Jan elkaar in het middenveld de bal ontfutselden liep er een Safira-speler mee heen en die stuurde de nr 2 (in buitenspel) alleen op doel af en die scoorde de 1-1. ‘t Gareel werd opnieuw overlopen en de 2e Safira-goal hing in de lucht. Ze viel er 5 minuten voor tijd ook uit, toen de bal na een luchtduel door Jean centraal werd gekopt, stond er een Safira-spits klaar om  de bal hoog in doel te deviëren, 2-1.

In 3e afdeling kwam je met een balverlies op het middenveld of een slecht weggewerkte bal nog weg, in 2e afdeling krijg je er 2 goals door om te horen, dat is de harde realiteit. Het slotoffensief van ‘t Gareel leverde nog bijna de 2-2 op, maar van dichtbij kon ook Steven de bal niet binnen krijgen. Safira verdiende de overwinning absoluut, maar ‘t Gareel leek de ergste storm overleefd te hebben en op te weg te zijn naar een stunt, en liet de gouden punten toch nog ontglippen. Hopelijk kan ‘t Gareel de komende weken beter een resultaat vasthouden en de nodige punten sprokkelen.

Opstelling: David Beier, Stef Mattens, Robbe Smulders, Sam Moureau, Mickael Splingard (50′ Jan Ceusters), Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Glenn Dobbelaere (55′ Mike Di Rella), Axel Geerts (55′ Yorik Deroo), Dries Lambin, Jan Meeremans (60′ Mats Debraekeleer).

Doelpunten: 45′ Peter Van Stevens 0-1, 58′ x 1-1, 66’ x 2-1.