Matchverslag 21/09/2013: VK ‘t Gareel – Dilbeek 0-2

Met goeie moed vatte ‘t Gareel A de wedstrijd tegen Dilbeek aan, maar na een kwartier stond de eindstand, 0-2 al op het bord. ‘t Gareel A werd koud gepakt en ondanks dat de thuisploeg ook in de 2e helft nog kansen genoeg had om zijn voet naast Dilbeek te zetten kwam ze nooit meer echt in de wedstrijd.

Coach Braeke kon opnieuw over doelman Jimmy en spits Dries Deconinck beschikken, herschikte een paar pionnen en gunde Jan Ceusters een 1e basisplaats, in vergelijking met vorige week verdwenen Axel en Glenn uit de basiself. Dilbeek draait jaarlijks bovenin mee in 2e afdeling, en had een aantal fijnbesnaarde voetballers in de rangen lopen. ‘t Gareel liet zich in de aanvangsfase afbluffen in de duels, en Dilbeek was baas. De Braziliaanse nr 11 dribbelde en poortte zijn tegenstanders dat het een lieve lust was, en de gemillimeterde passesĀ  van de linkerflank naar de rechterflank dreven de Gareel-backs tot wanhoop. In de 1e 10 minuten tastte Dilbeek de Gareel-verdediging af, en sloeg vervolgens toe. Dries kon de voorzet van de bonkige rechterflankaanvaller met Afrikaanse roots niet vermijden en de ingelopen Dilbeek-spits trapte de bal in 1 tijd af voorbij de kansloze Jimmy.

Dat het een copybook-aanval betrof werd 5 minuten later duidelijk toen dit keer Sam door de rechtsback werd afgetroefd, die leverde opnieuw een perfecte voorzet af, en opnieuw werd de bal in 1 tijd door een volledig vrijstaande spits voor de verbouwereerde Jimmy getrapt. ‘t Gareel herstelde enigszins het evenwicht na deze opdoffer, en Jan Meeremans kreeg een mooie kans om op de doelman af te gaan, maar kapte nog terug en de kans was verkeken. Wat later werd Sam vrijgespeeld door Peter, nam de bal mooi mee met de borst, en trapte vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal. Opnieuw Jan Meeremans kreeg van dichtbij nog een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar trapte pal op de uitstekende Dilbeek-keeper. Ruststand 0-2 en coach Braeke trachtte met 3 wissels de bakens te verzetten: Jan Ceusters, Mika en Robbe werden vervangen door Axel, Glenn en Ivo.

Dilbeek was in de 2e helft minder indrukwekkend dan in de 1e helft, maar behield op het middenveld de controle. Jimmy werd in de 2e helft echter niet meer verontrust, en ‘t Gareel liet nog een aantal kansen op de 1-2 onbenut. Dries Deconinck miste zijn schot toen hij een keertje in stelling kwam, Peter kon na een actie door de as niet besluiten, en de grootste kans was voor Axel. Na een actie over rechts met Glenn en Jan Meeremans kon hij vanop een paar meter vrij inschieten, maar de impressionante Dilbeek-goalie blokte het schot van Axel nog af. Het bleef 0-2, een frustrerende namiddag voor ‘t Gareel A, dat zich kan troosten met de gedachte dat het 2 keer verloor tegen 2 ploegen die zeker bovenin zullen meedraaien, maar met een week zonder wedstrijd in het vooruitzicht heeft het binnen 2 weken tegen de rivaal van vorig seizoen, Hondzocht, bij voorkeur een overwinning nodig om uit de onderste regionen weg te blijven.

Opstelling: Jimmy Van Dam, Stef Mattens, Jan Ceusters (36′ Glenn Dobbelaere), Robbe Smulders (36′ Axel Geerts), Mickael Splingard (36′ Ivo Van Dam), Steven Rawoe, Peter Van Stevens, Dries Lambin (55′ Mats Debraekeleer), Sam Moureau, Jan Meeremans, Dries Deconinck.

Doelpunten: 10′ en 15’ x 0-1 en 0-2.