Matchverslag 12/10/2013: New DQS Fontaine – VK ‘t Gareel A 2-0

Nadat VK ‘t Gareel vorige week aanknoopte met de overwinning, trok het naar de kunstgrasvelden van Sint-Agatha-Berchem om er New DQS Fontaine partij te geven. ‘t Gareel kwam vrij zwak voor de dag en kende tevens pech met blessures van sleutelspelers. Het verloor dan ook terecht met 2-0.

In afwezigheid van Jimmy kon ‘t Gareel opnieuw op Jeremy Vekeman als stand-in doelman rekenen. Coach Braeke paste zijn veldbezetting lichtjes aan aan de omstandigheden. Daarnaast hadden Robbe, Mats en Jean zich vergist van terrein, en kwamen ze daardoor te laat toe om te starten. In de aanvangsfase werd duidelijk dat New DQS allerminst een zwakkere ploeg was geworden dan toen ze 2 seizoenen geleden de titel pakten in 3e afdeling. Al in de openingsminuten knalde de Braziliaanse buitenspeler met het nr 55 en het bizarre kapsel vanuit het niets vol op de dwarsligger. ‘t Gareel was meteen gewaarschuwd dat New DQS onder hun waarde gerangschikt stond.

Dries Deconinck moest van het veld met een hamstringblessure, en ‘t Gareel A miste balvastheid voorin en organisatie in de linies daarachter. New DQS kwam echter op voorsprong na een standaardsituatie. Bij een hoekschop vanop links torende een DQS-spits boven Mika en alles uit en kopte de bal staalhard tegen de netten. ‘t Gareel was van slag, en zelfs de voor het overige sterk en foutloos spelen Steven Rawoe speelde de bal pal in de loop van een DQS’er die op Jeremy mocht afgaan, de lat trof en in de rebound de teruggekeerde Steven in de weg van zijn schot vond.

Tot overmaat van ramp kwam Peter na een luchtduel slecht neer en verdraaide zijn knie. Hij moest van het veld gedragen worden. Een ernstige blessure en een langdurige afwezigheid wordt gevreesd voor de sterkhouder op het middenveld. Met een 1-0 achterstand ging men de rust in. Na de rust lukte bij ‘t Gareel niet veel meer, en New DQS domineerde lustig verder. Toch leverde het geen grote kansen op, en gingen de pogingen vanop afstand ver genoeg naast. Tot een voorzet vanop links door de nr 55 binnenkant voet in 1 tijd werd binnengetrapt en Jeremy tegenvoets werd genomen. Daarna kreeg ‘t Gareel nog wat speelruimte van de thuisploeg, maar meer dan een halve kans voor Jan Meeremans na doorzetten van Dries Lambin kwamen de bezoekers niet meer. Volgende week moet ‘t Gareel thuis dus opnieuw op zoek naar puntengewin tegen de Flippers.

Opstelling: Jeremy Vekeman, Sam Moureau, Stef Mattens, Steven Rawoe, Mickael Splingard, Peter Van Stevens (25′ Robbe Smulders), Dries Lambin, Glenn Dobbelaere (50′ Mats Debraekeleer), Axel Geerts (50′ Jan Ceusters), Jan Meeremans, Dries Deconinck (15′ Yorik Deroo).

Doelpunten: 17′ x 1-0, 53’ x 2-0