Matchverslag 19/10/2013: VK ‘t Gareel A – De Flippers 0-1

‘t Gareel is er tegen De Flippers niet in geslaagd om de nodige punten te sprokkelen om zich veilig in de middenmoot te nestelen. De thuisploeg gaf na een verdienstelijke wedstrijd in de slotfase een verdiend punt uit handen.

Coach Braeke moest het zonder een aantal steunpilaren stellen. Met doelman Jimmy, libero Stef, middenvelder Peter en spits Dries Deconinck ontbrak in elke linie een belangrijke speler. Veteranendoelman Enrico was al de 4e doelman die dit seizoen het goal van ‘t Gareel A verdedigde. Mats kreeg een 1e basisplaats op rechtsachter, Sam speelde libero, Robbe speelde naast Steven op het middenveld en Dries Lambin accompagneerde Jan Meeremans in de spits.

De Flippers is een doorwinterde ploeg in 2e afdeling, die net als ‘t Gareel erg weinig doelpunten binnen krijgt maar ook niet zo vlot scoort, een probleem waar ook ‘t Gareel dit seizoen last van heeft. Het werd een wedstrijd met heel veel middenveldspel, amper kansen die naam waardig, omdat beide verdedigingen de overhand hadden op de aanvallers. Enrico zag heel wat lange ballen van de Flippers ongevaarlijk over de doellijn gaan. Toch was het een keertje opletten, toen de linkerspits van de Flippers dan toch eens in de rug van de secuur spelende Mats kon opduiken, maar niet kon besluiten.

In de 2e helft nam ‘t Gareel meer de bovenhand, en ging het op zoek naar een doelpunt, maar de branie en de stootkracht van Dries Deconinck werd gemist. Een kopbal van een bedrijvige Dries Lambin was lange tijd het enige wapenfeit. Toen hij een volley richting Flippers-doel ramde had de doelman al meer moeite om dit schot onschadelijk te maken. Jan Meeremans geraakte bij een scrimmage niet door een bos van benen, en de ingevallen Mike kon ook niet besluiten.

De wedstrijd leek op een terechte 0-0 af te stevenen, tot Sam, die zich voor het overige vol vertrouwen van zijn taak als libero kwijtte, zich 1 minuut voor tijd verslikte bij een onzuivere dieptepass van De Flippers. De bezoekende spits die de bal onverwacht in zijn loop kreeg, nam het cadeau in dank aan en verschalkte Enrico, 0-1, en afgelopen. Een ondankbaar resultaat voor ‘t Gareel, dat volgend weekend bij Nissan Essenbeek voor een rasechte zespuntenwedstrijd staat.

Opstelling: Eric Decoen, Sam Moureau, Jan Ceusters, Mats Debraekeleer (50′ Pieter Tiebout), Mickael Splingard, Steven Rawoe, Robbe Smulders, Glenn Dobbelaere (50′ Yorik Deroo), Axel Geerts (55′ Ivo Van Dam), Jan Meeremans (60′ Mike Di Rella), Dries Lambin.

Doelpunt: 69’ x 0-1